Verovatno ste primetili da veliki broj holivudskih i muzičkih zvezda u svojim govorima se zahvaljuje Bogu, a svoj uspeh uglavnom definišu kao posledicu više sile. Tako nas ne čudi što se često pojavljuju novi religijski trendovi. Naime, zvezde su jedno vreme bile budisti, zatim prešli na kabalu, sajentologija je 90-ih godina bila veoma popularna, a onda je došlo vreme i za hrišćanstvo.

Američki pevač Džastin Biber crkvu "Hillsong" (Pesma brda) promovisao je nakon što je i njoj pronašao utočište nakon nervnog sloma koji je doživio pred kraj svoje poslednje svetske turneje. Biber se intenzivno družio sa sveštenikom Hillsong crkve Karlom Lencom, a i danas su bliski prijatelji.

"Džastin trenutno ima veoma zreo odnos sa Isusom. Ne smatram da su moja učenja ili moje propovedi učinile čudo kada se radi o njemu. Biber je oduvek imao veliku želju i strast za verom i ogromnu ljubav prema Isusu. Ja sam ga samo bodrio da se trudi da bude još bolji čovek. Sve njegove promene nabolje su uzrok tome što snažno veruje u boga. Svevišnji mu šalje snagu da nastavi, a to se retko kome dešava. On je dugo radio na sebi kako bi bio najbolji i zato treba da bude ponosan i inspirisan da i dalje veruje u višu silu", rekao je harizmatični vođa, koji Džastina smatra za najboljeg prijatelja.

Hillsong je hrišćanska zajednica osnovana 1983. godine u Australiji, a 2010. godine je postala popularna u Americi. Zajednica se temelji na čitanju Biblije, za koju veruju da je "istinita Božja reč, jedini autoritet i primenjiva našim svakodnevnim životima". Liturgije su usmerene ka mladim ljudima i izgledaju kao rok koncerti sa mnogo muzike i pevanja.

Ono što je posebno interesantno su sveštenici jer izgledaju kao rok zvezde - obučeni su u farmerke i uglavnom su mladi i kako bi žargonski reklo "kul". Moderno se oblače, telo im je ukrašeno tetovažama i druže se sa svetskim facama.

Mnoge poznate ličnosti su veliki pobornici "Hillsong-a", a samo neki od njih su Džastin Biber, Hejli Biber, Opra Vinfri, Kortni Kardašijan, Kris Prat, Selena Gomez i ostali...

Jedna bivša članica jednom prilikom je izjavila kako se radi o "agresivnoj verskoj organizaciji", a izjave nekih članova dokazuju da nisu tako progresivni i da ne prihvataju sve kao što hrišćanstvo nalaže.

Instagram Omiljeni sveštenik slavnih u Holivudu

Pre šest godina, omiljeni Biberov sveštenik Karl Lenc u intervjuu je rekao da je crkva protiv ljubavne veze dvoje članova crkve u njujorškoj župi.

"Kad bih mogao pokazati osobi kako svaki dan da hoda sa Isusom, bilo bi mu lako odupreti se želji da voli nekoga istog pola", rekao je Lenc.

Osnivač crkve Brajan Hjuston bio je povezan sa slučajem pedofilije. Navodno je saznao da je njegov otac seksualno zlostavljao dečaka u crkvi, ali to nikad nije prijavio policiji. Nakon toga, crkva je uvela kurs za sveštenike o prepoznavanju i prijavljivanju pedofilije.

Jedan od sveštenika koji privlači veliku pažnju je svakako gore pomenut Lenc koji je "spasao" Džastina Bibera, a ima veliki uticaj i na druge zvezde.

Lenc je pre godinu dana uhvaćen u prevari nakon čega nije postovao ništa na mrežama.
Wagner AZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Pažnju pre svega pleni svojim izgledom, na Instagramu ga prati preko 600 hiljada ljudi, zovu ga sveštenik hipster, a nedavno se našao u jeku skandala kada je prevario svoju suprugu. Sveštenik je navodno bio neveran svojoj supruzi Lauri s kojom je bio 17 godina u braku.

Interesantno je  i to da skoro dve godine nije objavio post na Instagramu, odnosno nakon skandala s preljubom.

Inače crkva Hilsong i u prošlosti je izazvala kontroverze svojim protivljenjem homoseksualnim brakovima, seksističkim stavovima čak i promivisanjem pogrešnih ideala koji uključuju plastičnu hirurgiju za žene kako bi bile privlačnije muškarcima. Bilo je i nekoliko optužbi za zlostavljanje, zbog čega su mnogi pastori tokom godina napustili crkvu.

Sveštenik hipster, kako ga zovu strani mediji veliku pažnju privlači svojim izgledom.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!