Ako je iko opravdavao titule najkontroverznijih javnih ličnosti, to su zasigruno bila braća Bogdanov.

Njihov bizaran, gotovo zastrašujuć izgled godinama je bio tema medija, iako su uprono tvrdili da niti su se operisali, niti da su koristili filere i botoks.

Zbog izgleda su ih poredili sa Donatelom Versaće, a potom i sa čuvenom "ženom-mačkom", međutim, oni se na to nisu obazirali. Naprotiv, uživali su u novinskim natpisima i pažnji, što je i te kako uticalo na dobre rejtinge njihovih projekata.

Međutim, tužne vesti potresle su svet kada je najpre Igor Bogdanov preminuo 28. decembra, a sada i Grička, 6 dana kasnije. Braća su imala 72 godine.

Ceo svet oprašta se od braće Bogdanov nakon što su preminuli od posledica korona virusa.
pritnscreen/instagram 

"U miru i ljubavi, okružen svojom decom i porodicom, Igor Bogdanov je napustio ovaj svet u ponedeljak, 3. januara 2022.", stoji u saopštenju porodice pokojnika koje je objavio njegov agent.

Igor je iza sebe ostavio šestoro dece, a Grička četvoro, a iako porodica isprva nije želela da iznese u javnost uzrok smrti, bliski prijatelji su obelodanili da je u pitanju korona virus, kao i da braća nisu bila vakcinisana, te da su u bolnici bili još od prve polovine decembra.

Braća Bogdanov proslavili su se još 80-ih godina.
pritnscreen/instagram 

Inače, blizanci su završili teorijsku fiziku, međutim, zbog loših rezultata na fakultetu nisu bili toliko cenjeni u naučnim krugovima. Ipak, sreća im se osmehnula kada su se proslavili 80-ih u jednoj od prvih francuskih naučno-fantastičnih serija "Temps X". Tada još uvek nisu imali nikakve operacije, i veoma brzo postali su miljenici žena.

Braća Bogdanov tvrdili su do smrti da nisu imali nikakvih intervencija i operacija.
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Nakon toga usledili su brojni projekti kao što su "Zona sumraka", "Zvezdane staze" i "Doctor Who" i mnogi drugi, a Grička je čak učestvovao i u stvaranju kriptovalute Bitcoin.

I dok su zbog svojih deformisanih lica često bili predmet ruganja, oni su sebe zvali "vanzemaljcima", a još neke njihove fotografije, ali i kako su izgledali pre svih intervencija pogledajte u galeriji ispod:

Alain Canu via Bestimage / Bestimage / Profimedia, pritnscreen/instagram Pogledajte u galeriji kako su izgledala čuvena braća bogdanov pre i nakon svih intervencija.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!