Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc ponovo su na okupu i pripremaju prve koncerte u novoj sezoni.

Uz poštovanje mera i obavezne distance, muzičari održavaju probe za „Veče Mocarta“ koje će se održati u tri termina u Sali Beogradske filharmonije, od 17 – 19. septembra, od 20 časova.

Iako je sezona 20/21 bila uveliko spremna, Beogradska filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju i pripremila potpuno nov program za manji orkerstarski sastav koji će slušati ograničen broj publike. Ili, pak, ne?

„Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli“, rekao je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Nastupi u Sali Beogradske filharmonije biće snimani, a potom će se repertoar slušati na potpuno neočekivanim mestima.

Do kraja godine orkestar predvode šef-dirigent Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima.

Pored orkerstarske sezone, nastupaće i mnogi kamerni sastavi, a Filharmonija će celokupni repertoar objavljivati na mesečnom nivou.