U avgustu 2020. godine ceo svet ostao je u šoku.

Perspektivni glumac Čedvik Bouzman iznenada je preminuo, a njegova smrt zavila je Holivud u crno. Tek tada se saznalo da se glumac borio godinama sa rakom debelog creva, ali ovu informaciju dotada su čuvali samo najbliži članovi porodice.

Danas bi proslavio 45. rođendan, a kako su mnogi govorili, samo nebo je bilo granica za njegov talenat.

Bouzman je inače završio režiju na Univerzitetu Houvard, a nakon toga je radio i kao scenarista, reditelj i glumac na nekoliko projekata. Tokom svoje karijere igrao je više istorijski značajnih ljudi poput Džejmsa Brauna u filmu "Get on Up", Vrhovnog sudiju SAD-a Turguda Maršala u filmu "Marshall", ali i prvog afroameričkog profesionalnog bejzbol igrača Džejkija Robinsona u "42".

Čedvik Bouzman bi danas proslavio 45. rođendan.
printscreen/youtube 

Ipak, svetsku slavu doneo mu je film "Crni panter" u kom je igrao kralja Ti' Čala, vladara izmišljenog afičkog kraljevstva i borca protiv kriminala. Ovo ostvarenje iz 2018. bilo je prvo u kom su glumci uglavnom bili afroamerikanci. "Crni panter" je bio među filmovima s najvećom zaradom te godine, a nominovan je bio za šest Oskara, uključujući za najbolji film, a dobio ih je tri - za najbolju filmsku muziku, najbolji produkcijski dizajn i najbolju kostimografiju.

Čedvik Bouzman redovno je snimao uprkos tome što mu se rak proširio.
pritnscreen/youtube 

Inače, lik "Crnog Pantera" stvoren je dve godine ranije, kada ga je igrao Bouzman ali u Marvelovom filmu "Captain America: građanski rat", a potom i u filmovima "Osvetnici: rat beskonačnosti" i "Osvetnici: kraj igre".

Čedvik Bouzman uglavnom ej igrao istorijske ličnosti u filmovima.
pritnscreen/youtube 

Čedvik je za uloge bio nekoliko puta nagrađen, međutim, karcinom je prekinuo njegovu više nego svetlu karijeru. Čak i kada mu se rak proširio, nastavio je da radi punom parom, a u isto vreme je išao na hemioterapije, međutim, njegovo telo ipak na kraju nije izdržalo. Preminuo je 28. avgusta 2020. godine u svom domu u Los Anđelesu.

Čedvik Bouzman preminuo je 28. avgusta 2020. godine u svom domu u Los Anđelesu.
Shutterstock 

Uz njega je do kraja bila njegova supruga Tejlor Simon Ledvard sa kojom se glumac venčao u tajnosti samo nekoliko meseci pred smrt. Čedvik ju je zaprosio u oktobru 2019. godine, a venčali su se pred najbližom porodicom i prijateljima nekoliko nedelja pre nego što se njegova bolest drastično pogoršala. Sve dok nije postala njegova radovna pratilja na crvenom tepihu, Čedvik i Tejlor krili su detalje svoje veze.

Čedvik Bouzman i Tejlor Simon Ledvard zajedno su od 2015. godine
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ona je pevačica koja je na Univerzitetu u Kaliforniji završila Muzičku akademiju, a tokom studija bila je glavna vokalistkinja u jednom lokalnom džez sastavu. Vezu sa holivudskim glumcem potvrdila je 2015. godine, a u to vreme su ih paparaci i prvi put uhvatili zajedno.

Članovi porodice i bliski prijatelji često su komentarisali da su Čedvik i Tejlor bili presrećni zajedno, čak i u najtežim trenucima, a poslednji put su se u javnosti pojavili zajedno na NBA utakmici u Čikagu u februaru prošle godine, a kako Tejlor danas izgleda, koja i mesecima nakon njegove smrti ne prestaje da čuva uspomene na slavnog glumca, ukoliko ste propustili, pogledajte u galeriji ispod:

INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia, printscreen/youtube/ET Canada Tejulor Simon Bouzman