Dodelu zlatnih globusa obeležio je jedan od najemotivnijih trenutaka ikada - govor Tejlor Simon Ledvard, udovice pokojnog glumca Čedvika Bouzmana, kome je posthumno dodeljena nagrada za najboljeg filmskog glumca u drami "Ma Rainey's Black Bottom".

Podsetimo, Bouzman je preminuo pre šest meseci u 43. godini života, nakon borbe sa rakom debelog creva, a vest je šokirala je i rastužila čitav svet, pogotovo što sem najužeg kruga prijatelja i porodice niko nije znao da se sa teškom bolešću bori već 4 godine. Zato je i bilo očekivano, da će trenutak kada njegova supriga primi nagradu biti posebno emotivan i dirljiv. 

Njen govor pogodio je ne samo slavne glumce koji su je slušali sa suzama u očima slušali njene reči i prisećali se čuvenog "Crnog pantera", već i ljude kraj malih ekrana. Tviter se posebno usijao, a mnogi su komentarisali da ih je Tejlor rasplakala.

"Samo je ovo vredelo gledali na dodeli", "Ovo je jedan od najboljih govora ikada", "Stvarno me je rasplakala", "Njen govor uneo je malo duše na ovu dodelu", samo su neki od sličnih komentara na društvenim mrežama.

Tejlor je na početku obraćanja istakla da bi se Čedvik, da je tu, zahvalio Bogu, svojim roditeljima i precima na vođstvu, kao i nekolicini kolega.

"On bi rekao nešto lepo, nešto inspirišuće, nešto što bi pojačalo onaj mali glas u svima nama koji nam govori da nešto možemo i da moramo gurati dalje...", rekla je ona sa suzama u očima.

"Nemam njegove reči, ali moramo iskoristiti svaki trenutak da slavimo one koje volimo", dodala je.