Američki glumac Edvard Furlong slavu je stekao još kao dete ulogom u filmu "Terminator", a svi su mu predviđali blistavu budućnost. Edvard danas ima 44 godine, i čini se da je daleko od ostvarenja sna sjajne glumačke karijere kakvu su mu mnogi naslućivali.

Skandali i problemi s opijatima s kojima se susreo veoma mlad tokom 90-ih godina učinili su svoje i ostavili trag na njegovom licu i telu. Dugo se nije pojavljivao u javnosti i povukao se daleko od glamuroznog Holivuda, a danas, kada se pojavi u pred kamerama, možemo ga videti u totalno zapuštenom i neurednom izdanju, zbog čega ga retko ko prepoznaje.

Ovog glumca život nije mazio. Svog oca nikada nije upoznao, a nakon što je majka potpuno izgubila kontrolu nad njim, o Edvardu su brinuli ujna i ujak sve do ranih tinejdžerskih dana. Kada je imao 15 godina započeo je vezu s 29-godišnjom učiteljicom glume Džeklin Domak za vreme snimanja filma "Terminator".

Edvard Furlong danas
Ouzounova / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Vremenom ona je postala njegova menadžerka, ali u tom poslu se nije najbolje snašla. Edvard je glumio tek u nekoliko filmova koji su doživeli neuspeh i pokupili samo negativne kritike, ni s jednim nije doživeo tako veliki uspeh kao s "Terminatorom". Zbog veze s Džeklin posvađao se s prodicom s kojom je na kraju završio na sudu.

Edvard Furlong kao dete u filmu Terminator
Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia 

Džeklin je s vremenom postala i njegova verenica, međutim njihova ljubav nakon toga nije dugo potrajals, pa je poslovnom i ljubavnom odnosu došao kraj. 1999. godine tužila ga je da joj duguje novac koji je zaradila kao njegova menadžerka, a tvrdila je i da ju je fizički zlostavljao.

Glumac je u to vreme bio zavisan o teškim drogama i borio se s zavisnošću o alkoholu. 

Zavisnost je uništila i njegov privatni život. Venčao se sa glumicom Rejčel Niland 2006. i odmah su dobili sina, ali je Rejčel tri godine kasnije pred sudom optužila Furlonga da je njihovo dete izložio drogama.

Test urađen na trogodišnjaku pokazao je da je pozitivan na kokain. Zabranjen mu je prilazak bivšoj ženi i dobio je uslovnu kaznu od tri godine.

Edvard Furlong danas
Ouzounova / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Njegova karijera ponovno je krenula uzlaznom putanjom 1997. godine zahvaljujući filmu "American History X", u kojem je glumio s Edvardom Nortonom, a uloga mladića s poteškoćama donela mu je nekoliko nominacija za filmske nagrade. 

U martu 2013, osuđen je na šest meseci zatvora pošto je fizički nasrnuo na Moniku Kinu, svoju bivšu devojku. Ponuđeno mu je da, umesto zatvorske kazne, ode na rehabilitaciju od droge, ali je radije odabrao zatvor. Nakon toga izgubio mu se svaki trag u medijima, a godinama se nije znalo gde je, da li je živ, kao ni od čega živi.

Edvard Furlong danas
Youtube 

Pred sudom je priznao da je doživeo potpuni bankrot, a završio je i u zatvoru. Mnogi kolege s kojima je radio slažu se da je Edvard bio veliki talenat, a pre dve godine radio je na filmu "Terminator: Dark Fate". Njegov angažman trajao je samo jedan dan, a kritika o tom filmu imala je podieljena mišljenja.

Danas se čini da glumac nema problema sa zakonom, a na internetu se mogu naći i navodi da će se pojaviti u akcionom filmu "Karma".

printscreen/instagram Edvard Furlong nekad i sad.