Holivudska glumica Dakota Džonson je ćerka glumice Melani Grifit i unuka legendarne glumice Tipi Hedren. Dakota, koja se proslavila ulogom u filmu "Pedeset nijansi sive" odlučila da je otkrije detalje teškog perioda kroz koji je prošla njena baka.

Kako kaže, kultni reditelj Alfred Hičkok uništio je karijeru Tipi Hedren, jer nije želela da spava sa njim.

Njena ispovest u podkastu „Awards Chatter“ ubrzo je postala i jedna od glavnih tema razgovora pošto do sada nije bilo poznato to koliko je filmska diva delila poslovne priče s porodicom.

dakota dzonson
Shutterstock 

- Ona je uvek bila iskrena, hrabra, verovala je u sebe i stajala iza svake svoje reči. A Hičkok, on je uništio njenu karijeru, jer nije htela da spava s njim.

To je bio teror, šta je on radio. I nikad mu se nije skretala pažnja - ispričala je Dakota Džonson.

Ipak, Dakota nije prva otkrila ovo dešavanje. Tipi Hedren je u svojim memoarima 2016. godine pisala o tome kako ju je Hičkok napastvovao za vreme snimanja filmova "Ptice" i "Marni".

Tipi je opisivala kako bi vozač reditelja obilazio oko njene kuće, kako je tražio od nje da ga dodiruje, a jednom je čak i na silu pokušao da je poljubi na zadnjem sedištu limuzine.

dakota dzonson i tipi hedren
Hutchins Photo / Kathy Hutchins new / Profimedia 

Tada je odlučila da ćuti o svemu što se dešava, jer se ta tema prećutkivala 60-ih godina prošlog veka, kada termin "seksualno uznemiravanje" nije bio ni poznat.

- Nije bitno u kojoj si branši, nedopustivo je da se ovako nešto dešava. Posebno mi je teško da pričam na ovu temu jer je reč o mojoj baki. Neko je iskoristio ženu koja je moja baka… Ona je i prema meni i mojoj mami uvek bila sjajna.

dakota dzonson
Shutterstock 

Uvek nas je savetovala da neke stvari ne prihvatamo, ma ko da je u pitanju i ne bi birala reči. I još uvek je prava filmska diva - rekla je Dakota.