Nakon preseljenja u luksuznu vilu u Montesitu, čija je vrednost 14 miliona dolara, Megan Markl i princ Hari postali su mnogo aktivniji u učestvovanju u raznim poslovnim projektima i podržavanju dobrotvornih organizacija. Ovaj put, prin Hari sastaće se sa profesionalnim ragbi igračima u čast 125. godišnjice lige.

Krajem januara 2020. održan je žreb za Svetsko prvenstvo u ragbiju, koje će se u Velikoj Britaniji održati u oktobru 2021. godine.

Princ Hari napomenuo je da će on sigurno prisustvovati ovom događaju, ali pod jednim uslovom - ako ne bude globalne pandemije.

„Sledeće godine bićemo domaćin Svetskog kupa u ragbiju. Tog datuma ću sigurno doći u Veliku Britaniju. Vratio bih se u svoju domovinu da nije virusa“, rekao je.

Vojvoda od Saseksa pitao je sportiste da li im je teško da održavaju formu i priznao je da je iz prve ruke znao šta su velika opterećenja.

„Proveo sam 10 godina u vojsci, znam šta je izdržljivost. Ipak, ono što ragbisti rade na terenu je suludo. Duboko poštujem svakog igrača“, rekao je.

Harijeva supruga, Megan Markl napomenula je da je Hariju veoma žao što sada sportisti ne mogu igrati utakmice pred punim tribinama i što ne postoji takva atmosfera na stadionu. Princ Hari se ujedno i zahvalio igračima na ogromnom doprinosu koji daju kulturi i društvenom ujedinjenju.