27 godina je prošlo od kada smo čuli uvodnu špicu jedne od najpopularnijih serija svih vremena.

"I'll be there for you", definitivno je pesma koja je bila znak da počinju avanture slavne petorke Rejčel, Fibi, Monike, Rosa, Džoija i Čendlera, a prva epizoda emitovana je 22. septembra 1994. godine.

Nakon njihovog ponovnog okupljanja još je jasnije koliko nam ova serija nedostaje i uopšteno, neka ovakva ostvarenja koja su nas i zasmejavala, ali i zbog kojih smo plakali.

Od kako je prvi put emitovana, seriju je pogledalo preko 22 miliona ljudi širom sveta, a najpoznatija družina uveseljavala je publiku 10 sezona.

prijatelji su se prvi put prikazivali pre 27 godina
printscreen/youtube 

Dženifer Aniston, Metju Peri, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Mat Leblank i Dejvid Švimer zahvaljujući ovoj seriji osigurali su doživotnu slavu.

Međutim, da li se sećate kako je sve zapravo počelo?

U prvoj epizodi prve sezone Rejčel ostavlja verenika Berija pred oltarom, te slučajno naleti na prijateljicu iz srednje škole, Moniku. Ubrzo odlučuje da se useli kod nje i iskusi čari samostalnog života bez kreditnih kartica svo oca. Za to vreme, Ros pokušava da preboli razvod sa bivšom suprugom koja je shvatila da je gej, a Čendler i Džoi mu otkrivaju prednosi samačkog života. Fibi, sa druge strane, pokušava da preživi svirajući gitaru na peronu podzemne železnice.

prijatelji nekad
printscreen/youtube/TBS 

Slavna šestorka se okupila pre nekoliko meseci nakon 17 godina u dobro poznatom studiju Warner Brosa, u kom se slavna serija originalno snimala.

prijatelji okupljanje
Youtube 

Nakon 235 epizoda otkrili su obožavateljima nepoznate detalje sa snimanja, izmeđuostalog da je hemija između Rosa i Rejčel bila stvarna, te da su u početku bili zaljubljeni jedno u drugo, a tokom cele večeri koja je bila ispunjena smehom i suzama priznali su koliko im je ta serija obeležila život.