Pobedom u kategoriji najbolja dramska serija s naslovom "The Crown" Netfliksu je dodeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u prvu ligu striminga s pobedom za humorističku seriju s "Ted Lasso".

Ni Netfliks ni AppleTV+ ranije nisu osvojili Emi za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju.

Olivija Kolman i Džoš O'Konor iz "The Crown" osvojili su televizijske nagrade Emi za dramske glumce.

Kolman i O'Konor, koji su glumili kraljicu Elizabetu i princa Čarlsa, u raskošnoj sagi o britanskoj kraljevskoj porodici proglašeni su najboljim dramskim glumcem i glumicom.

Kejt Vinslet proglašena je najboljom glumicom kao problematična detektivka u ograničenoj seriji "Mare of Easttown", dok je Evan MekGregor pobedio s ulogom modnog dizajnera u miniseriji "Halston".

kejt vinslet
Jay L Clendenin/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nakon sezone koja se fokusirala na nesrećan brak princa Čarlsa i princeze Dajane, "The Crown" je odnela i pobede za sporedne glumce Džilijan Anderson kao bivša britanska premijerke Margaret Tačer i Tobijasa Mencisa kao pokojnog princa Filipa, ali i za tekst i režiju.

Džejson Sudekis, zvezda i sukreator filma "Ted Lasso", proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Hana Vadingham i Breta Goldstejn najboljim sporednim ulogama.

Žan Smart doživela je ovacije kada je proglašena najboljom komičnom glumicom u tv seriji "Hacks", koja govori o stand-up komičarki.

evan mekgregor
Jay L Clendenin/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zabrinutost zbog Delta varijante koronavirusa naterala je nedeljnu ceremoniju da se preseli u šator u centru Los Anđelesa, sa smanjenim popisom gostiju, a svi su morali da budu vakcinisani i sa negativnim testom.