Legendarni kompozitor i tv voditelj uz kog su odrasle generacije i generacije dece, Minja Subota, preminuo je u 82. godini života.

Bojio je naša detinjstva najlepšim sadržajima i pesmicama, a jedna od njegovih najpopularnijih emisija bila je i "Muzički tobogan".

Emitovao se nedeljom, a nije tajna da je upravo ova emisija iznedrila neka od najvećih imena današnjice kao što su Nataša Bekvalac, Leontina, Doris Dragojević i drugi.

Bila je velika čast nastupiti u emisiji, a Bekvalčeva je mnogo puta tokom karijere isticala koliko joj je to bitno.

- Postojali su razni muzički festivali na kojima je naša škola konkurisala, pa sam se tako kao solista upoznavala sa brojnim važnim ljudima, među kojima je bio i dirigent Joca Adamov. On je dirigovao i u 'Toboganu' koji je vodio Minja Subota. Njih dvojica su se u kombinaciji na sjajan način bavili muzikom za decu. Oni su mene prepoznali i kao dobrog pevača i interpretatora, ali i kao celokupan proizvod, jer ja nisam samo izlazila i pevala.


- Ja sam se trudila, uz pomoć svoje mame, da to bude čitav scenski nastup, od garderobe do scenskog pokreta koji je mama satima vežbala sa mnom, i to svaki pokret do detalja. Kad sam se na javnoj sceni pojavila 2000. godine svi su govorili da sam 'kompletan proizvod', ali to nije nešto što se rađa preko noći, nego je to, uz talenat, nešto na čemu se naporno radilo" - ispričala je Nataša svojevremeno, podvlačeći da je izuzetno zahvalna Joci Adamovu i Minji Suboti za sve ono čemu su je naučili.

Kako je tada izgledala kao i još neke fotografije sa početka karijere pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram, pritnscreen/youtube Pogledajte kako je Nataša Bekvalac izgledala nekad kada je bila obična devojčica.