Od glumaca iz Srbije jedna od najvećih zvezda trenutno je Darko Perić. On tumači jednu od glavnih uloga lik Helsinkija, u najgledanijoj seriji na Netfliksu "La Casa de papel".

Paralelno s početkom emitovanja poslednje sezone serije koja ga je proslavila, šarmantni glumac se provodi u Veneciji kao zvezda Mostre.

Već pri samom dolasku u veneciju Darko je privukao veliku pažnju i imao je veoma zapažen nastup i svi su se utrkivači da se slikaju sa njim.

Ipak, u večernjem izdanju svi reflektori su bili uprti u njega jer, dok su se drugi odmeravali u svojim svečanim toaletama, Darko je crvenim tepihom šetao kao po svojoj spavaćoj sobi – u svilenkastom kimonu na cvetiće, šarenim patikama i s naočarima za sunce.

darko peric u veneciji
Manuele Mangiarotti / IPA / IPA / Profimedia 

Cvetni kimono jeste aktuelni trend, mada ga dosad nismo baš viđali na muškarcima, ali Darko od starta ruši predrasude – pa zašto ne bi i tu da je ovaj komad rezervisan za devojke.

Darko je poreklom iz Srbije, tačnije iz Kladova. O Darkovom detinjstvu i životu se malo zna u našoj zemlji. Rođen je 25. marta 1977. godine.

- Ja sam rođen u Jugoslaviji. Sebe i dalje smatram Jugoslovenom. Tata sada živi u Crnoj Gori, i to više nije ista zemlja. Sestra i majka žive u Novom Sadu.

Žena mi je Rumunka, a sin polu-Srbin. Sebe smatram građaninom sveta. Više volim da kažem da sam glumac s Balkana- izjavio je ranije za medije Darko.

darko peric
SYSPEO / Sipa Press / Profimedia 

Danas ga gledaoci širom sveta prepoznaju na ulici, sem u Beogradu, gde ga zaustavljaju samo stranci. Počeo je da snima u ozbiljnijim produkcijama i sarađivao je sa poznatim španskim, ali i svetskim zvezdama.

Iako je postao veoma popularan i cenjen u Evropi, Darkovi planovi su da dalju karijeru nastavi u Holivudu. On podučava "či kung" širom sveta na master časovima pod nazivom “či kung, fizička i mentalna priprema za glumce”, a takođe gaji veliku strast prema košarci.