Popularni glumac Miloš Biković jedan od od najuspešnijih dramskih umetnika mlađe generacije, a svoj uspeh kako voli da istakne duguje svojoj porodici, ali i starijim kolegama koji su mu davali prave smernice.

Gostujići u u emisiji "150 minuta", između ostalog govorio i o uspomenama na preminulog glumca Milana Laneta Gutovića.

„Lane je bio veliki glumac i veliki komičar, što je retkost da neko u sebi može da sa takvom lakoćom govori na sve teme, i da to bude smešno, i da nam da tu zdravu dozu otklona od naše realnosti, da možemo da je sagledamo na jedan drugačiji način, a on je to umeo nekako u svojoj svakodnevnoj komunikaciji.

Imao je taj dar da tako gleda na život, pa je to onda u njegovoj izvedbi, u njegovoj glumi, davalo jednu posebnu čar“, rekao je Biković, koji je potom otkrio koji mu je savet preminuli glumac jednom prilikom dao.

milan lane gutovic
Kurir/Dado Đilas 

„I ja se sećam jednog saveta koji mi je dao. Mislim da sam bio na prvoj godini fakulteta, ili još nisam ni upisao fakultet, kada smo snimali "Belu lađu".

Rekao mi je: "Ako nekad ne znaš kako nešto da odglumiš, samo reci, samo izgovori". I ta jednostavnost koju je on imao je činila od njega velikog glumca“, rekao je Biković.

milos bikovic o lanetu gutovicu
ATA Images/Antonio Ahel 

Milan Lane Gutović preminuo je juče na VMA usled duge i teške bolesti u 76. godini. Njegov život obeležile su brojne velike uloge po kojima će ga publika pamtiti, a svoj privatan život vešto je skrivao od očiju javnosti.