Lane je pre dve nedelje primljen u bolnicu gde je bio na intenzivnoj nezi, a kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na korona virus pokazali su da je glumac bio negativan, ali je imao promene na plućima za koje su lekari pretpostavljali da je mogle da budu posledica ranije preležanog kovida-19, prenosi Kurir.

Iako, jedan od naših najdarovitijih pozorišnih i filmskih glumaca nije bio životno ugrožen kad je primljen u bolnicu, bolest je bila veoma promenljiva i nepredvidiva. Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle kraće bolesti. 

Biografija

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen.

umro lane gutovic
screenshoot/instagram 

Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Glumačke uloge

Čuvenog glumca pamtićemo po ogromnom talentu i maestralnim ulogama.

Jedna od onih koja je obeležila njegovu karijeru jeste uloga Srećka Šojića u filmskom serjijalu "Tesna koža" i seriji "Bela Lađa", a veliku slavu stekao je i ulogom Dragoslava Jakovljevića u seriji "Otvorena vrata".

Prva veća rola na velikom platnu bila je uloga Pinkija u filmu "Bekstvo", a glumio je i u filmovima "Bela košulja", "Srećna porodica" , "Laf u srcu", "Kir Janja","Majstor i šampita", "Šmeker" "Sumnjivo lice", "Pokojnik", kao i u serijama "Otpisani", "Povratak otpisanih", "Metla bez drške", "Ono naše što nekad bejaše" i mnogim drugim.

preminuo lane gutovic
Kuris/ Dado Đilas