Oskarovka Hali Beri tužena je od strane MMA zvezde nakon što joj je obećan posao sa kog je izbačena kasnije, a reč je o pojavljivanju u filmu Bruised.

Prema pisanju američkih medija, glumica Hale Beri je dala obećanje Ket Zingani, ženi MMA borcu, da će se pojaviti u filmu, što ju je, kako tvrdi Zingano, koštalo posla u UFC-u (Ultimate Fighting Championship).

Zingano tvrdi da se sa glumicom sastala još u julu 2019. kako bi razgovarale o filmu „Bruised“, koji je Beri trebalo da režira. Po pritužbi, Beri je navodno rekla Zingani da je savršena za projekat i da svoj raspored oslobodi, jer je uskoro trebalo da počne snimanje filma.

Prema Zingani, UFC joj je ubrzo nakon ovog razgovora sa Beri ponudio veliku borbu. Zingano tvrdi da je sa Hale Beri razgovarala o toj ponudi, tvrdeći da joj je glumica savetovala da odbije borbu ako želi da glumi u pomenutom filmu. Nakon što se nećkala, Zingano kaže da je odlučila u korist filma, pa je UFC zbog toga raskinuo ugovor.

U sudskim spisima se dodaje da je Zingano rekla Hale Beri za njen otkaz iz UFC-a kao rezultat odbijanja ponude za meč.

Prema rečima sada već bivšeg borca UFC-a, ona je bila šokirana kada je čula od Beri da ne može da bude deo filma, jer više ne radi sa UFC-om.

Zingano kaže da joj je rečeno da film može da se radi samo sa UFC borcima, bez obzira na prirodu njenog izlaska iz te organizacije. Aktuelna šampionka UFC-a Valentina Ševčenko kasnije je angažovana za projekat.

Zingano, koja se sada takmiči kao Bellator borac, tvrdi da je Beri od tada prekinula s njom svu komunikaciju. Tražeći odštetu zbog toga što je situacija uticala na njenu karijeru, Zingano kaže da se oslanjala na obećanja Hale Beri, da bi na kraju bila odbijena.

Pravni tim slavne glumice još nije dao zvaničan komentar na vest o tužbi.

Režiju filma „Bruised“ potpisuje Hale Beri, a scenario Mišel Rosenfarb. Film prati osramoćenu MMA borkinju Džeki Džastis (Beri) koja se mora suočiti s jednom od zvezda u usponu MMA sveta. Uz Beri, u filmu glume Šamije Anderson, Adan Kanto, Šejla Atim, Stiven Mekinli Henderson i UFC borac Valentina Ševčenko. Film je ujedno i rediteljski debi Hale Beri.

20TH CENTURY FOX - HAMSHERE, KEITH - Album / Album / Profimedia, FAMEFLYNET PICTURES / Backgrid USA / Profimedia Hali Beri