Slavni holivudski glumac Robert de Niro danas slavi svoj 78. rođendan. Jedna od zanimljivih priča balkanskim fanovima ovog glumca jeste svakako ime koje je dao prvoj naslednici koju je usvojio zajedno sa bivšom suprugom Dijanom Abot.

Odrastala je sa njim i putovala gde god je on morao da ide. Ta takva navika življenja je bila glavni pokretački sistem koji je uveo u filmsku umetnost i modeling. Kasnije se vodeći svojim interesima za muziku malo bavila i puštanjem iste, a bila je i savetnik u modnoj industriji. Tako je dva talenta iskombinovala i postala muzički savetnik za kompaniju Giorgio Armani.

De Nirova najstarija ćerka Drena de Niro, koja je takođe glumica, danas ima 50 godina, a priča o tome kako je dobila ime više je nego zanimljiva.

robert de niro sa cerkom i bivsom zenom
Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ako je potražite na internetu, nećete je naći po imenu “Drina” već “Drena”.

Priča počinje tako što je De Niro još davne 1967. godine kao auto-stoper posetio tadašnju Jugoslaviju, a na izlasku iz Niša zaustavio je seljaka iz Čokota, Radovana Đokića. Jedan Nišlija prevodio je meštaninu ono što je De Niro pričao, te se ispostavilo da mladi, tada još nepoznati stranac, traži prenoćište.

Đokić ga je smestio u svoj automobil i srdačno ga ugostio u svojoj kući, u kojoj je glumac i prenoćio. Sutradan su ga ispratili na put spakovavši mu pogaču i sir kako ne bi ostao gladan.

Godinu dana kasnije, leta 1968. u Čokotu se pojavio automobil marke "Folksvagen" sa nemačkim registarskim oznakama. Ispostavilo se da je za volanom bio niko drugi do isti momak koji je u mesto došao prošle godine. Ovog puta je ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na nišku pijacu i zajedno sa njim prodavao.

Iz Čokota je krenuo za Grčku, ali je na benzinskoj pumpi između Niša i Leskovca primio autostopera koji mu je ukrao novčanik. Zbog toga se vratio, a Đokić mu je dao novac za put, zbog čega mu je Robert u znak zahvalnosti ponudio kameru, što je meštanin odbio.

Od tada je prošlo mnogo godina. Đokići iz Čokota videli su Roberta na filmskom platnu i shvatili da su zapravo u gostima imali veliku zvezdu.

U međuvremenu je De Niro pročitao roman "Na Drini ćuprija", te ćerki dao ime Drena, što je i potvrđen podatak naveden u njenoj biografiji objavljenoj na IMBD-u (The Internet Movie Database). Mediji pišu i da je često angažovao dadilje iz Srbije, a godinama je za njega u obezbeđenju radio čovek koji je takođe Srbin.

Kako prenose mediji, često je angažovao dadilje iz Srbije, a dugo godina jedan od članova njegovog obezbeđenja takođe je bio Srbin.

U galeriji u nastavku teksta pogledajte kako zajedno provode vreme Robert De Niro i njegova ćerka Drena:

screenshoot/instagram Drena De Niro i Robert De Niro