Svi volimo da budemo jaki i zbog toga nastaje barem polovina problema u našim životima. Čez Kardigan, s druge strane, praktično je čitav svoj dosadašnji muzički opus posvetio sopstvenim slabostima. Na primer, prethodni album mu se zvao "Ranjivost" ("Vulnerabilia"). I na kraju, najnovijom pesmom "Ništa nije u redu" ("Everytning's wrong") zaključio da je čovek zapravo najjači kad sebi dopusti da bude slab.

Čez Kardigan je školovani pijanista, ali je uz to samostalno naučio da svira gitaru, bas i bubnjeve. Savremena muzika uvek ga je više zanimala od klasične, a kao inspiraciju iz tinejdžerskog doba često navodi Prinsa i Stivija Vondera. Verovatno odatle potiče njegov dobro utreniran raspon glasa koji koristi kombinujući melodične visoke pasaže sa repovanjem u strofama.

Iako se većina mladih muzičara radije bavi društvenim temama nego ličnim životom, kod Čeza Kardigana to nije slučaj. Naprotiv. Preslišavajući se na prethodnom albumu da li je psihički zdrav, praktično je govorio o svakome od nas, upravo zbog toga što se opredelio za krajnje ličnu priču. Slično je i sa novom pesmom, u kojoj je lajtmotiv preboljevanje završene ljubavi.

Pesma se našla na plejlisti "Sveže" izdavača Universal Music Serbia, a odavde možete da joj pristupite sa bilo kog uređaja:

https://umrs.lnk.to/ChazCardiganEverythingsWrong