Da Srbija ima sjajne sportiste znaju i vrapci na grani, ipak, ove Olimpijske igre mnogi su pratili ne samo sa ponosom već i sa suzama u očima jer je mnogima ovo bilo poslednje takmičenje.

Zlatne medalje očekivano su odneli i vaterpolisti Srbije, pod vođstvom Dejana Savića, a selektor nije mogao da sakrije suze na dočeku.

Iako se za većinu navijača u Srbiji prvo mesto prosto "podrazumevalo", put do olimpijskog zlata sve je samo ne lak. 

- Nije bilo potrebno toliko snage, koliko psihološkog momenta, posle svega što su ovi dečaci istrpeli od svog detinjstva, preko odrastanja kroz reprezentaciju, pa ovih osam godina sa mnom. Definitivno nije lako - izjavio je Dejan Savić u prvom zvaničnom obraćanju.

dejan savic i vaterpolo reprezentacija na olimpijskim igrama
Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia 

A zatim je uz smeh dodao:

- Sada svi shvataju kako je mojoj ženi.

Komentar je nasmejao sve, ali istina je da je Bobana Petrović Savić bila uz njega i kada je bilo teško, i kad su se slavili uspesi. Na neki način, odrastali su zajedno, budući da njihova ljubav traje još iz srednje škole.

bobana savic zena dejana savica
Facebook 

U braku su 20, a u vezi 27 godina i imaju dvoje dece, ćerku Danilu i sina Maneta.

Dejan je često isticao da je supruga za njega heroj, što nije daleko od istine. 

bobana savic
Facebook 

Trebalo je izdržati česta putovanja, odsustvovanje od kuće, nedovoljno vremena za porodični život. Uprkos brojnim poteškoćama Bobana i Dejan Savić opstali su zajedno duže od četvrt veka.

Nije bilo lako, a iskreno mislim da je Bobani bilo teže. Razdvojenost je na našu vezu imala i pozitivnog i negativnog uticaja. Teško je biti bez nekog fizički, ali to ti u isto vreme povećava želju da ga vidiš i budeš sa njim. Ne znam da li je preduslov za uspešnu karijeru profesionalnog sportiste da ima dugu i stabilnu vezu. Verujem da to nema veze jedno s drugim. Sve ide iz glave. Ako želiš da uspeš i znaš koji ti je cilj, ti ćeš ga ostvariti. Na ovaj ili onaj način, ispričao je jednom prilikom selektor Savić.

dejan i bobana savic
Facebook 

A da je Bobana njegov lični heroj, podsetio je i nedavno, kada se izborio sa virusom korona.

- Moja supruga je pobedila. Ona me je spasila homeopatijom. Pitaj Boga šta bi bilo. Spasila me je, ponavljam, istakao je Dejan Savić u intervjuu za "Sportski žurnal".