Dugi niz godina, Pjer Kasiragi nosio je titulu "žestokog momka" kraljevske porodice Monaka. Tome je doprinelo kako teško detinjstvo koje je obeležila tragična smrt oca, Stefana Kasiragija, koji je poginuo tokom trke gliserima, u pokušaju da odbrani titulu svetskog prvaka, tako i tinejdžerski dani kada je vodio bitke sa samim sobom, ali i medijima kojima nikada nije bio naročito naklonjen.

Naime, iako je njegov otac izgubio život kada se njegov čamac zaleteo u talas pri brzini od 150 kilometara na sat, nakon čega je potonuo, a samom Stefanu nije bilo spasa, Pjer nikad nije razvio strah ni od brzine, ni od brodova. Naprotiv.

I dan-danas radi kao skiper, a upravo je on odveo Gretu Tanberg njenom jedrilicom iz Evrope u Njujork na samit Ujedinjenih Nacija.

33-godišnji Pjer je, za razliku od ostatka svoje porodice, odlučio da živi život daleko od dvora i svog tog glamura, pojavljujući se u javnosti samo kada je to od izuzetne važnosti njegovoj porodici.

Pjer je odrastao sa bratom Andreom i sestrom Šarlot na selu, u gradiću Saint-Rémy-de-Provence, a njihova majka Karolina od Monaka trudila se da se ne izdvajaju previše od ostale dece. Iako nije navikla na takav život, kao jedna od princeza, ali i ćerka holivudske dive Grejs Keli i princa Rainera od Monaka, brzo se prilagodila takvom životu, a u prilog tome išla je i odluka da njena deca neće nositi nikakve titule.

Uprkos tome, Pjer Kasiragi 8. je u redu za nasledstvo krune, iako mu to ne znači previše. Svoje školovanje je nastavio u Milanu, a upravo u to vreme postao je poznat kao veoma problematičan.

Često je upadao u tuče, vozio nedozvoljenom brzinom, a bio je poznati i po preteranoj konzumaciji alkohola. Mnogi se još uvek sećaju njegove tuče ispred kluba u njujorku i turbulentne veze sa britanskom manekenkom Alis Delal.

pjer kasiragi bio je poznat i po problematicnoj vezi sa alis delal
- / KCS Presse / Profimedia 

Tek 2010. donela mu je sreću i blagostanje, kada je u njegov život bukvalno ušetala Beatris Boromeo. Par se upoznao na crvenom tepihu Filmskog festivala u Kanu, gde je Beatris bila ispred italijanskog kanala Rai 2. Oni koji su tamo bili prisutni govore kako je to bila ljubav na prvi pogled.

beatris u kanu kada je upoznala pjera
Shutterstock 

"Pjer je, kada me je ugledao, odmah prišao i rekao da me voli i da će me oženiti. Ja sam se nasmejala tim njegovim rečima, a on mi je rekao: Videćeš!", rekla je svojevremeno Beatris koja je inače poreklom iz aristokratske porodice.

pjer kasiragi upoznao je beatris u kanu
Shutterstock 

Naime, ona je ćerka grofa Arone, koji je vlasnik gotovo svih Boromejska ostrva na jezeru Maggiore. Upravo na jednom od tih ostrva, tačnije na San Đovaniju, Pjer i Beatris su se venčali na bajkovitoj ceremoniji održanoj 1. avgusta 2015. godine. Venčanje je trajalo tri dana i među 450 zvanica našli su se i pripadnici kraljevskih porodica Norveške i Luksemburga.

Za šest godina braka, par je dobio dvoje dece - u februaru 2017. rodio se Stefano, koji je ime dobio po Pjerovom neprežaljenom ocu, dok se Frančesko rodio u maju 2018. godine.

Četvoročlana porodica danas živi daleko od glamura, na farmi na jugu Francuske. Iako Pjer ima popriličan deo u jednoj kompaniji koju je svojevremeno osnovao njegov otac, trudi se što više vremena provodi sa sinovima, dok se Beatris odrekla svoje novinarske karijere i odlučila da brine o porodici.

"Većinu vremena provodim na polju, pogotovo tokom karantina, a i suprug i ja moramo da brinemo o našim životinjama 24 sata dnevno", izjavila je nedavno 35-godišnja Beatris za L'Officiel Monaco, nakon što je postala zaštitno lice Diora.

Upravo je u tom intervjuu, čiju je naslovnicu krasila, otkrila kako ona i suprug imaju koze, krave, konje, ovce... Tokom pandemije naučili su da sami prave sir, uzgajaju povrće, a kako kažu, sanjaju da će jednog dana proširiti svoje poslovanje.

A uz sve te obaveze, ali i veliku podršku supruga, Beatris je izdala knjigu za decu "Kapetan Papaja i Greta", inspirisanu putovanjem Pjera Kasiragija preko Atlantskog okeana sa mladom aktivistkinjom Gretom Tanberg.

"Napisala sam je kako bi dečacima objasnila gde je sve njihov otac bio, jer nikada nije toliko dugo boravio van kuće. Pričanje takvih epskih priča prepunih avantura može imati dobar uticaj na njih u budućnosti".