Ivana Sert bila je učesnica izbora za mis Jugoslavije nakon što je pre 21 godinu ponela laksavu titulu mis Beograda.

Nije ni slutila da će je ovo takmičenje sada već davne 2020. godine odvesti u Tursku gde je upoznala ljubav svog života supruga Jurdala Serta.

Ivana je danas jedna od najpoznatijih Sprkinja u Turskoj gde se dugo godina bavi modelingom, ali je uplovila i u glumačke vode. Ivana je televizijska ličnost, model, modni dizajner, poslovna žena, misica, autorka.

Svog sadašnjeg supruga upoznala je u diskoteci čiji je on bio vlasnik, ali ljubav se nije rodila na prvu naprotiv, kako je sama jednom prilikom rekla on je prvobitno uopšte nije sviđao čak je želela da ga nabaci drugarici.

ivana sert
Instagram 

- Dolazio je sa mnom u Beograd, pokušavala sam da mu nabacim svoje drugarice, ali nije vredelo. Godinu dana se trudio i na kraju me je osvojio svojom dobrotom - rekla je jednom prilikom Ivana Sert.

Dve godine desilo se njihovo venčanje, a brzo su postali jedan od najpraćenijih parova visokog društva u Turskoj. Kao po nekom pravilu - dve godine kasnije, dobili su sina. Porođaj je obavljen u Los Anđelesu.

Ivana je dobro poznato lice sa malih ekrana. Pre devet godina takmičila se u turskoj verziji šoua "Ples sa zvezdama", ali je morala da odustane od takmičenja po savetu lekara. U njenoj biografiji istaknuto je da je glumila u seriji "Lažljivi svet" i bila voditeljka emisije "Show TV".

Instagram Ivana sert

Veoma je popularna i na društvenoj mreži Instagram gde je prati više od 2,2 miliona pratilaca.

Bila je i učesnica modnog žirija u televizijskim emisijama poput "Modne policije" u kojoj učestvuje Hajdi Klum, a bavi se i modnim dizajnom. I kao da ovo nije bilo dovoljno, 2012. objavila je knjigu "Bizimlesin" sa savetima o modi i lepoti.

ivana sert
Instagram 

Iako ih je spojila velika ljubav, Ivana i Jural su se rastali. U braku sa Sertom je bila od 2004. do 2013. godine i ima jedno dete.