Zorana Jovanović Zorannah, prva je predstavila influenserki posao u Srbiji. Ona je 2012. godine otvorila svoju firmu koja se sada nalazi u likvidaciji, što je provereno na zvaničnom sajtu koji se bavi poslovanjem firmi, a na kojem su svima dostupne informacije od javnog značaja.

Prema uvidu u Agenciji za privredne registre u proteklih pet godina njeno preduzeće je u nekoliko navrata bilo u blokadi. To se desilo dva puta tokom 2017. godine kada je ukupno bila u blokadi deset dana. Dok je 2018. godine njena firma bila čak 78 dana u blokadi.

Snimila je video po nazivu "Da li sam bankrotirala?" i objasnila situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

Nakon problema sa pravdanjem i preuzimanjem novca koji je lično zaradila, Zorannah je odlučila da zatvori doo firmu kako bi otvorila paušalnu firmu i tako imala manje poteškoća po ovim tačkama.

"Razlog zašto zatvaram firmu jeste taj što smo mi, kada smo otvorili firmu davnih godina, otvorili doo zarad otvaranja Pop up radnji u Ušću i Delti jer je doo bio potreban za to. Problem sa doo-om jeste taj što se pare jako teško izvlače i jednostavno uvek sam u nekim problemima zbog toga. Tako da sam rešila da zatvorim doo i otvorim paušalnu firmu koja je više nego dovoljna za moj posao. U krajnjem slučaju, mogu da otvorim dve paušalne firme ako to bude potrebno, ali nemam problem sa izvlačenjem svojih para koje sam ja zaradila", objasnila je Zorana.

ATA Images/Antonio Ahel, Instagram Zorannah fotografije

Posle napada na influenserku da prodaje polovne stvari, ona se u ovom videu osvrnula i na tu temu.

"Razlog zbog kog rasprodajem svoje stvari, mogu da vam pokažem kada dođem u Beograd. Pod broj jedan, to su stvari koje ja nisam pogledala više od 3 godine i džabe mi skupljaju prašinu u ormanu. Druga stvar, ne postoji influenser koji ne prodaje svoje stvari i nikada ni za koga nisu rekli da je bankrotirao osim za mene i moju malenkost, jer, Bože moj, sve što Zorana uradi to se shvata na najgori mogući način", razočarano je ispričala Zorana.

zorannah
printscreen/instagram 

Nakon objašnjenja za zatvaranje firme i prodaje polovnih stvari, Zorana je imala jednu poruku za sve koji previše zadiru u njenu privatnost.

"Stvarno ljudi preteraste ga sa komentarima, sa uvlačenjem u moj život, sa polemisanjem... Jednostavno pustite ljude da žive svoj život i nemojte još i vi dodatno da im stajete na muku. Molim vas, shvatite ovo u najboljoj nameri, ali f*ck off", poručila je Zorannah.