Glumačka profesija većini ljudi izgleda kao ostvarenje svih snova: slava, honorari, ugled, posao koji je neprekidna igra. Međutim, kako to izgleda u realnosti?

Gordan Kičić je učestvovao u pisanju scenarija, produkciji, potom režirao, a onda i odigrao glavnu ulogu u filmu "Realna priča", gde glumac Veljko Radisavljević, u iščekivanju uloge života, postaje hodajući problem u konfliktu sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima.

Film obiluje "kičićevskim" humorom situacija i karaktera, ali, tim crnohumornim jezikom ispričana je, zapravo, vrlo ozbiljna priča. Ali, "Realna priča" je ostvarenje pravljeno za bioskope, i samim tim je imalo ograničen broj publike.

Ali, od septembra će najšira publika imati priliku da gleda Veljka i njegove probleme, i to u formatu serije. Ona nosi naslov "Mama i tata se igraju rata", a emitovaće se na RTS-u.

Publika Sarajevo Filmskog Festivala imaće priliku da pretpremijerno pogleda prve dve epizode na onlajn platformi ove filmske smotre.