Dženifer Aniston jedna je od omiljenih glumica u Holivudu, a najpoznatija je po ulozi Reječel Grin u kultnoj seriji "Prijatelji". Akteri serije okupili su se ponovo što je obradovalo fanove širom sveta, ali je glumce ponovo vratilo u žižu interesovanja svih medija.

Čuvena Rejčel je sada već slavnoj Dženifer donela vrtoglavu popularnost, a nakon toga uspesi su se samo ređali. Ipak, iza sjajne karijere glumice stoji bolna priča o lošem odnosu sa majkom.

Dženiferina majka Nensi Dov bila je glumica i model. Glumila je u nekoliko TV serija. A njeno zanimanje snažno je uticalo na način na koji je vaspitala ćerku.

Dženifer je ispričala da su njenoj majki stalno prigovarali da mora da izgleda lepše i da bude uvek raspoložena. Zato je Nensi i svoju ćerku pokušavala da učini savršenom.

Bila je vrlo kritična prema meni. Pošto je bila model, bila je prelepa, zanosna. Ja to nisam bila. Nikad nisam to bila”, rekla je Dženifer.

dzenifer aniston
Christopher Peterson / Splash / Profimedia 

"Sebe je smatrala savršenom, a mene osrednjom. Stalo mi je govorila kako da izgledam i da se ponašam. Ona je bila model i prezentacija izgleda joj je bila najvažnija, a tako je odgajala i mene. Nisam bila ono što je ona očekivala i to mi je uvek prebacivala", jednom je prilikom otkrila glumica.

dzenifer aniston
Shuterstock 

Nakon što su se njeni roditelji razveli, Dženifer je ostala sa majkom. Njihov odnos se pogoršavao jer je Nensi imala tendenciju da zanemaruje emocije svoje ćerke.

“Nikad me nije naučila da mogu da vrištim. Jednom sam podigala glas i izdrala se na nju, a ona me pogledala i prasnula u smeh. Smejala mi se jer sam vrištala na nju. I to je bilo kao udarac u stomak“, priznala je Dženifer.

Njena majka je 1999. godine objavila svoje memoare, koji su Dženifer toliko povredili da mnogo godina nije razgovarala sa Nensi. Nije je čak pozvala na venčanje sa Bredom Pitom. Njihov odnos je bio potpuno uništen.

dzenifer aniston
Li Ying / Zuma Press / Profimedia 

Nakon što se Dženifer razvela, ona i Nensi su počele da obnavljaju svoj odnos.

“Bilo je zaista lepo. Ludo je gde vas odvede život i kako se sve preokrene. Za nas je to bilo pravo vreme i to će se dogodilo kada je trebalo da se dogodi. Bili su to mali koraci”, rekla je glumica.

Nensi je umrla 2016. godine. Kasnije, sećajući se svoje majke, Dženifer je priznala da je, uprkos tome što je bila stroga, uvek želela samo najbolje za nju.

Zajednički gubitak ujedinio je Dženifer sa ocem, TV glumcem Džonom Anistonom. Njihov odnos nije bio savršen. Dženfer je teško podnela razvod roditelja. Ona i otac se nisu videli godinu dana nakon razvoda.