Emina Jahović rešila je da izdovoji pozamašnu sumu novca za stan u centru Istanbula. Pevačin izbor bila je prelepa nekretnina sa pogledom na Bosfor u kojoj će živeti sa sinovima Jamanom i Javuzom.

Kako tvrde izvori bliski pevačici, bilo joj je posebno važno da je ušuškana i zaštićena od radoznalih pogleda i objektiva.

Kad je u pitanju uređenje velelpnog doma, Emina je otkrila za Kurir da nije sama birala nameštaj već da se oko svega konsultovala sa stručnim ljudima.

- Pre svega moram da naglasim da mi je lokacija ovog stana bila presudna jer je blizu svega što mi je u toku dana potrebno, pamogu da odem na više mesta. Za razliku od moje kuće, koja je bila u prirodi, i za sve mi je trebalo mnogo više vremena - kaže Emina i otkriva čime ju je ovaj prostor opčinio.

- Pogled na Bosfor koji me izuzetno smiruje je takođe bio presudan u odabiru životnog prostora. Ja volim minimalizam sa dozom elegancije. Mešavina mermera i drveta kao i konbinovanje starog i novog. Uvek imam arhitektu koja samo prati moju liniju u kojoj se dobro osećam - kaže Emina.

Njena oaza mira uređena je sa stilom, a mesecima je birala nameštaj i dekoraciju kako bi sve bilo na svom mestu. Ipak, najviše vremena provodi u prostranom dnevnom boravku koji je sav u staklu.

- Volim dnevni boravak koji gleda na more - priznaje pevačica. Ona ne krije da je novi dom i po meri njenih sinova Jamana i Javuza, kojima je želela da pruži komfor i udobnost koja im je kao dečacima potrebna.

- Oni su dečaci i bitno im je da je sve praktično, tako da se mnogo ne mešaju kada je uređenje u pitanju. Jedini problem nam je njihovo igranje loptom kojom su mnogo puta slomili neke meni jako važne detalje koje više ne mogu da pronađem, a koje sam donosila iz različitih delova sveta. Inače od malena sam ih učila da poštuju prostor u kome žive, što oni lepo praktikuju.

- Počele su da mi smetaju suvišne stvari, pa sam puno toga poklonila. Što manje to bolje.

Pevačica se u domu nije igrala ni sa mnogo boja.

Prostorijama vladaju bež i svetlosivi tonovi, koji su razbijeni kojim zlatnim okvirom ili ramom. Prostrana kuhinja i trpezarija dovoljno govore o tome da su gosti dobrodošli u njen životni prostor.

Kada je uređivala dom, pevačica kaže da je o svemu vodila računa.

- Važno mi je bukvalno sve, ali bih rekla da su sveće nešto bez čega ne mogu. Dobar servis za ručavanje i čaše za svaku priliku. Udobne i lepe posteljine kao i osvetljenje koje mi je najvažnije. Jednostavno, sve što donosi mir i dobru energiju.

Pogledajte još neke fotografije njenog "gnezda":

printscreen/instagram Stan Emine Jahović