Zar je moguće da nemaju ogledalo u predsoblju, dnevnoj sobi, hodniku? Naravno da nije i tu varijantu možemo odmah da otpišemo. Sledeće se kao logično nameće pitanje: Zašto bi se onda neko slikao baš tamo, zar nema lepših mesta u kući? Zar nije mnogo prikladnije imati lepo, kulturno okruženje dnevne sobe, nego uzimati pločice kao najbolju moguću pozadinu?

Listajući fotke poznatih zaključili smo da ovakav trend godinama postoji, kao i da su najveći selfi promašaju napravljeni baš u kupatilu, jer se dešavalo da kamera ulovi i šta treba i šta ne treba.

Selfiji iz kupatila popularni su podjednako i kod stranih i kod domaćih zvezda, a praktikuju ih i mlađe generacije, obično tokom izlaska u klub ili u neki elitniji restoran.

Ni Cecina naslednica Anastasija Ražnatović nije odolela ovom trendu pa je okinula jedan selfi u toaletu restorana, a pevačica Nataša Bekvalac je čak pre nekoliko godina snimila i spot u kojem se kao glavna destinacija uzima kada za kupanje.

Mi smo malo razmišljali šta bi mogao da bude razlog ovom "fenomenu" i došli do zaključka da je sasvim verovatno da je poznatim damama prosto zgodno da se uslikaju na najintimnijem mestu svog doma ili restorana, da se obično tu nalazi najveće ogledalo i da im je tamo pri ruci sva potrebna šminka. 

 Sveže našminkane i nameštene frizure moguće je da prosto ne odole da odmah škljocnu, bez obzira na okruženje i pozadinu.