Kanadska pevačica Avril Lavinj izgleda kao da nije ostarila ni dana od kada je objavljen njen singl "Complicated" s kojim je doživela svetsku slavu 2002. godine. Avril je sa svojih 17 godina postala najmlađa ženska solo izvođačica koja je dospela na prvo mesto naprodavanijeg albuma u Velikoj Britaniji.

Uspešan niz nastavila je s hitovima "Sk8er Boi", "My Happy Ending" and "I'm With You". Od toga je prošlo 19 godina, a danas 36-godišnja Avril još uvek izgleda kao u svojim tinejdžerskim godinama.

Reklo bi da se da teški trenuci koji su je zadesili ni malo nisu uticali na pevačicu naprotiv, ona izleda kao da nije ostarila ni dana.

Iza nje su dva propala braka, jedan sa mužičarem Derikom Viblijem i drugi sa frontmenom grupe "Nickleback" Čedom Krugerom.

Pevačica je nedavno javno objavila da je bolovala od lajmske bolesti i da je provela dve teške godine na lečenju. Nakon tog teškog iskustva kroz koje je prošla posvetila se humanitarnom radu i podizanju svesti o ovoj bolesti. "Suočila sam se s time da umirem, prihvatila sam to", izjavila je Avril. No, nakon dugo vremena stanje je počelo da joj se popravlja, a teško razdoblje poslužilo joj je kao inspiracija.

Avril je mrtva, zamenio ju je klon

Zanimljivo je da se nikada za ovu Kanađanku nije vezao nijedan skandal niti afera, ali su se zato fanovi pobrinuli da njeno prisustvo na sceni postane vrlo zanimljivo i intrigantno. Danas je teorija o životu Avril Lavinj jedna od najvećih u svetu šoubiznisa, a sve je počelo na Tviteru kada je na jednom profilu osvanula tvrdnja "Avril je mrtva, zamenio ju je njen klon".

Zvuči neverovatno, ali ovaj tvit od svega par reči izazvao je pravu histeriju koja traje već godinama, a koja za cilj ima da utvrdi da li je bizarna pretpostavka u stvari sušta istina.

Ova teorija polazi do toga da je Avril umrla još 2003. kada je promovisala svoj veliki hit "Complicated", a da su čelnici njene izdavačke kuće angažovali dvojnicu kako bi nastavili da ubiru plodove stečene slave. Poznat je i identitet navodne dvojnice, reč je o glumici Melisi Vandeli koju je navodno Avril obučila pevanju, a kako su dosta vremena provodile zajedno Melisa je pronikla i u narav i karakter pevačice, pa je uspela da je verno imitira tokom svih ovih godina.

To je priča u koju veruju teoretičari zavere, a kao dokaz najčešće iznose sitne pojedinosti na Avrilinom licu koje su se promenile, nedostatak pojedinih mladeža, kao i drugačiji ton koji njeni intervjui imaju u odnosu na period najveće slave.

Bilo kako bilo, Avril se dugo nije oglašavala povodom ovakvih navoda, ali je 2019. godine konačno rekla par reči o čitavoj drami. "Da, neki ljudi misle da ja nisam prava ja, što je tako uvrnuto! Zašto bi iko, pobogu, pomislio tako nešto?", kratko je prokomentarisala.

Ako zanemarimo ovaj deo priče, pevačica je zaista bila odsutna sa scene čitavih pet godina, a ističe da su uzrok tome veliki zdravstveni problemi.

  Srećom, najgori period je prošao, a ona sada polako, ali sigurno nastavlja svoju karijeru.