Planetarno popularna Kim Kardašijan juče je na društvenim mrežama objavila da je njena porodica donela tešku odluku, a to je da ugasi svoj rijaliti program, koji je na američkoj televiziji bio 14 godina. Mnogi obožavaoci njapoznatije porodice na svetu smatrali su ovo još jednim PR-om i nagoveštajem ambicioznijih projekata u budućnosti. Međutim, upućeni ističu da ne treba očekivati iznenađenja.

Tokom poslednjih nekoliko godina, rejting emisije je znatno opao i nijedna epizoda novih sezona (a već ih je 20) nije uspela da se približi granici od milion. Poređenja radi, finale četvrte sezone uživo je gledalo oko pet miliona gledalaca. Veruje se da su sestre Kardašijan postale previše poznate, a honorari su im bili preterani, pa su posao smatrale neisplativim.

Stvarnost nije imala samo spoljne probleme, već i unutrašnje. Posle mnogo oklevanja, Kortni Kardašijan je konačno odlučila da napusti projekat zbog nasilnih svađa sa sestrama. Ljubitelji zvezda i dalje polemišu o skandaloznoj tuči između Kortni i Kim koja je prešla sve granice i zaustavila postupak snimanja na nedelju dana.

Pored toga, ovog leta, porodica je naišla na nevolje zbog Kanjea Vesta, koji je uplovio u predsedničku trku usred problema sa bipolarnim poremećajem. Prema glasinama, Kim je glatko odbila da pokrije ovu temu u emisiji.

„Veoma smo zahvalni svima koji su nas gledali tokom godina - bilo da su vremena bila dobra ili loša za nas. Videli smo sve, suze, smeh, mnogo veza i dece. Zauvek ćemo biti zahvalni na divnim uspomenama i ljudima koje smo sreli tokom ovog puta”, poručila je Kim povodom kraja emitovanja.

Najnovije epizode ​​sa Kim i njenom porodicom emitovaće se početkom sledeće godine.