Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJČEŠĆI RAZLOG ZBOG KOJEG ŽENE VARAJU PARTNERE: Profesorka psihologije otkriva glavni razlog

Autor Wanted

Profesroka psihologije otkrila je zbog čega žene najčešće varaju svoje partnere

 Zašto žene varaju? Izvor: Shutterstock

Romantične veze treba negovati i one zahtevaju puno rada. Od osiguravanja da se vaš partner oseća voljeno i shvaćeno do podele obaveza na način koji vas dvoje smatrate prikladnim, a u svemu je ključna komunikacija. Ako zanemarite ove stvari, može doći do preljube.

Prema mišljenjima nekih stručnjaka, psihologa i terapeuta, razlog broj jedan zbog kojeg žene varaju u vezama je što njihove emocionalne potrebe nisu zadovoljene.

"Emocionalna privrženost temelj je zadovoljstva u svakoj vezi. Žene žude za pažnjom, podrškom, ljubavlju i brigom. Kada te potrebe ostanu nezadovoljene, osećaju se frustrirano i iznervirano", kaže Lea Mekehon, savetnica i profesorka psihologije, i pojašnjava da je to zato što žene imaju tendenciju da pridaju veću vrednost ovom aspektu svoje veze.

"Muškarci često odustaju od problema kao što su nedostatak emocionalne privrženosti i nedostatak komunikacije, dok se najviše usredotočuju na fizičke potrebe", dodaje Lea.

 Žene su sklone pravarama ako su zapostavljene od strane partnera Izvor: Shutterstock

Postoji osam primarnih razloga prevare

Jedna studija iz 2017., objavljena u "Journal of Sexual Research", istraživala je razloge nevere, a u njoj je 495 ispitanika koji su prevarili svoje partnere zamoljeno da otkriju zašto.

Povezane vesti

Analizom njihovih odgovora pronađeno je osam primarnih razloga: ljutnja, samopoštovanje, niska predanost, jednokratni situacijski uzroci poput pijanstva, zanemarivanje, seksualna želja za osobom s kojom su varali, potreba za seksualnom raznolikošću i nedostatak ljubavi u primarnom odnosu.

 Žene pravarama pridaju veću važnost od muškaraca Izvor: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Istraživanje je pokazalo da žene u proseku imaju duže veze od muškaraca. Takođe je verovatnije da će priznati aferu svojim partnerima. Ako postoji problem - s emocionalnom povezanošću ili bilo čim drugim u vašoj vezi - za koji se bojite da bi mogao dovesti do nevere, najvažnije je razgovarati s partnerom.

"Ljudi ne čitaju misli. Ponekad našim partnerima treba podsetnik i "uputstvo" kako bi se brinuli za nas. Ispravno komuniciranje vaših potreba na asertivan način jedan je od načina da utičete na mogućnost da se one ispune", kaže Noel Benač, seksualna terapeutkinja, i dodaje da je ponekad problem prevelik da biste ga sami rešili te savetuje da u tom slučaju razmislite o pronalaženju terapeuta za parove. Kada je reč o razlozima zašto muškarci varaju, njihov glavni razlog je manjak seksa u braku.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije