Uželeli ste se palačinki, ali pazite na ishranu i pokušavate da smanjite unos belog pšeničnog brašna ili glutena? Onda probajte palačinke s bademovim brašnom.
S obzirom na to da je badem sam po sebi ukusan, ove palačinke takođe dobijaju bogatiji ukus zbog svoga dodatka. Sama priprema je vrlo jednostavna i ne razlikuje se od pripreme klasičnih palačinki.
SASTOJCI (za otprilike 6 palačinki srednje veličine):
- 180 g bademova brašna
- 2 velika jaja
- 60 ml mleka
- 20 g maslaca
- 1 velika kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičicaa praška za pecivo
PRIPREMA:
Rastopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi. U posudi razmutite jaja sa šećerom i soli. Zatim dodajte rastopljeni maslac i mleko. Na kraju dodajte bademovo brašno koje ste pre toga pomešali s praškom za pecivo. Pustite smesu da odstoji 15 minuta, a nakon toga pecite palačinke po klasičnom postupku na ploči zagrejanoj na srednje jakoj temperaturi.
SAVET:
Palačinke dodatno možete obogatiti dodatkom po želji ili nekom aromom poput male kašike ekstrakta od vanile ili malo vanilin šećera. Badem obožava citruse pa će jednako ukusan dodatak biti malo izrendane limunove ili narandžine korice, ali i pokoja kšičica soka od limuna.