ČIZKEJK SA JAGODAMA KOJI MIRIŠE NA LETO: Kremast i osvežavajući kolač jednostavan je za pripremu

Pink cheesecake je vrhunski desert od jagoda koji pravimo ovog proleća

Jagode su naše omiljeno prolećno voće, a čim krenu u prodaju, sve naše ovsene kaše, smutiji i voćni obroci dobijaju novi sjaj. Tako je i sa poslasticama, pa jagode odjednom 'trpamo' u tiramisu, musove i razne verzije kolača, a danas vam donosimo recept za divan rozi čizkejk sa jagodama kome će malo ko moći da odoli.

Sa tipičnom podlogom od keksa, ovaj čizkejk kombinuje sve najbolje od osvežavajućih, slatkih jagoda i kremaste teksture sira, a za pripremu nije potrebno čak ni uključivanje rerne!

Pink cheesecake od jagoda

Sastojci:

  • 220 g mlevenog keksa
  • 150 g putera
  • 2 kašičice meda
  • 300 ml slatke pavlake
  • 450 g jagoda
  • 500 g krem sira
  • 160 g šećera u prahu
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 kesice želatina

 Proces pripreme:

  • Keks izmrvite, rastopite puter, sve dobro izmešajte, a na kraju u smesu dodajte med. Prebacite smesu u kalup za torte i utisnite je rukama na dno, ali ne previše jako.
  • Voće izblendajte, ali mali deo jagoda ostavite po strani za kasnije ukrašavanje torte.
  • Zatim mikserom izraditi slatku pavlaku, pa u činiji izmiksati sir i šećer, pa dodati slatku pavlaku, limunov sok i želatinske kesice.
  • Krem premažite preko keksa i sve stavite u frižider da se ohladi, najbolje preko noći. Ukrasite tortu ostatkom voća i poslužite.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Mini čizkejk   Instagram/foodaddiicted

Izvor:Jolie.hr/ Wanted A.N.