Nekad je dan najbolje početi tako što ćete sebe častiti nečim što vam može nahraniti sva čula. A ima li boljeg načina od hrskavog, mirisnog, preukusnog dezerta sa mandarinama i krem sirom?

Potrebno

Testo:

  • 200 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 70 g putera na sobnoj temperaturi.

Krem:

  • 500 g posnog sira
  • 250 g maskarponea
  • 300 g pavlake za svež sir (25% mm)
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 1 puding za Cheesecake sa ukusom bele čokolade
  • 80 ml ulja

Još:

  • 1 konzerva mandarina

Koraci

14:50
Korak 1

Testo

Kalup obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 180°C.
U jednoj posudi pomešati sve sastojke za testo, prvo ćete dobiti mrvičastu masu, mesite dok ne dobijete kompaktno testo. Utisnite 2/3 testa ravnomerno na dno kalupa, ostatak rasporedite i pritisnite uz ivicu visine oko 3 cm.
Čuvati u frižideru.

14:53
Korak 2

Krem

Za krem pomešati sir i maskarpone, dodati pavlaku, šećer, jaja i ulje. Nemojte previše mešati da biste sprečili da previše vazduha uđe u smešu. Dodajte puding (prah) i umešajte u mešavinu sira. Ako ne možete da pronađete specijalni puding u vašoj prodavnici, koristite 2 pudinga od vanile.

14:53
Korak 3

Serviranje

Sipajte kremu na testo, poravnajte je. Iscedite mandarine i poređajte ih po površini. Kalup obložite papirom za pečenje da kolač od sira ne potamni, pa pecite u rerni oko 50 minuta.
Ohladite u rerni sa blago otvorenim vratima, a zatim u frižideru nekoliko sati.
Prijatno!