Nekad je dan najbolje početi tako što ćete sebe častiti nečim što vam može nahraniti sva čula. A ima li boljeg načina od hrskavog, mirisnog, preukusnog dezerta sa mandarinama i krem sirom?
Potrebno
Testo:
- 200 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g šećera
- Prstohvat soli
- 1 jaje
- 70 g putera na sobnoj temperaturi.
Krem:
- 500 g posnog sira
- 250 g maskarponea
- 300 g pavlake za svež sir (25% mm)
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 1 puding za Cheesecake sa ukusom bele čokolade
- 80 ml ulja
Još:
- 1 konzerva mandarina
Koraci
Testo
Kalup obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 180°C.
U jednoj posudi pomešati sve sastojke za testo, prvo ćete dobiti mrvičastu masu, mesite dok ne dobijete kompaktno testo. Utisnite 2/3 testa ravnomerno na dno kalupa, ostatak rasporedite i pritisnite uz ivicu visine oko 3 cm.
Čuvati u frižideru.
Krem
Za krem pomešati sir i maskarpone, dodati pavlaku, šećer, jaja i ulje. Nemojte previše mešati da biste sprečili da previše vazduha uđe u smešu. Dodajte puding (prah) i umešajte u mešavinu sira. Ako ne možete da pronađete specijalni puding u vašoj prodavnici, koristite 2 pudinga od vanile.
Serviranje
Sipajte kremu na testo, poravnajte je. Iscedite mandarine i poređajte ih po površini. Kalup obložite papirom za pečenje da kolač od sira ne potamni, pa pecite u rerni oko 50 minuta.
Ohladite u rerni sa blago otvorenim vratima, a zatim u frižideru nekoliko sati.
Prijatno!
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima