Možda biste pomislili da su belgijski vafli slično što i obične galete, ali oni su, zapravo, još ukusniji. Hrskavi spolja, mekani iznutra, oni su idealan doručak, ali i užina i večera za sve ljubitelje slatkog.
Možete ih jesti sa džemom, kremom, voćem, slatkom pavlakom, sladoledom... I u svakoj varijanti su neopisivo ukusni.
Potrebno
- 2 (+ četvrt) šolje brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 3 kašike šećera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 2 veća jaja
- pola šolje ulja
- 2 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Koraci
Uključiti aparat
Zagrejte aparat za galete ili vafle i malo ga nauljite pre pečenja.
Pomešati suve sastojke
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.
Mućenje jaja
U drugoj činiji umutite mikserom belanca, a u posebnoj žicom žumanca, ulje, mleko i vanilu.
Mešanje mokrih i suvih sastojaka
Dodajte miks sa žumancima u suve sastojke i dobro promešajte žicom za mućenje.
Belanca umešati
Kašikom umešajte belanca u smesu.
Pečenje
Pecite vafle u zagrejanom aparatu.
Posluženje
Služite sa šećerom, voćem, šlagom...
Ćebad za jesen za malo novca: Pronašli smo komade koji odmah podižu cenu prostoru
In i out komadi za niske devojke: Evo šta ne bi trebalo da nosite ako želite da izgledate vizuelno viši
Najbolji sladoled u Beogradu: Iskoristite poslednji sunčan vikend i posetite jedno od 5 mesta sa neodoljivim ukusima
Francuskinje obožavaju ove nesvakidašnje komade: Iako vešto kombinuju basic stvari, ne beže od eksperimentisanja
Greška zbog koje vam se kosa umasti za dan: Proizvod koji vam prvi nikad ne bi pao na pamet