Možda biste pomislili da su belgijski vafli slično što i obične galete, ali oni su, zapravo, još ukusniji. Hrskavi spolja, mekani iznutra, oni su idealan doručak, ali i užina i večera za sve ljubitelje slatkog.
Možete ih jesti sa džemom, kremom, voćem, slatkom pavlakom, sladoledom... I u svakoj varijanti su neopisivo ukusni.
Potrebno
- 2 (+ četvrt) šolje brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 3 kašike šećera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 2 veća jaja
- pola šolje ulja
- 2 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Koraci
Uključiti aparat
Zagrejte aparat za galete ili vafle i malo ga nauljite pre pečenja.
Pomešati suve sastojke
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.
Mućenje jaja
U drugoj činiji umutite mikserom belanca, a u posebnoj žicom žumanca, ulje, mleko i vanilu.
Mešanje mokrih i suvih sastojaka
Dodajte miks sa žumancima u suve sastojke i dobro promešajte žicom za mućenje.
Belanca umešati
Kašikom umešajte belanca u smesu.
Pečenje
Pecite vafle u zagrejanom aparatu.
Posluženje
Služite sa šećerom, voćem, šlagom...
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima