Možda biste pomislili da su belgijski vafli slično što i obične galete, ali oni su, zapravo, još ukusniji. Hrskavi spolja, mekani iznutra, oni su idealan doručak, ali i užina i večera za sve ljubitelje slatkog.

Možete ih jesti sa džemom, kremom, voćem, slatkom pavlakom, sladoledom... I u svakoj varijanti su neopisivo ukusni.

Potrebno

  • 2 (+ četvrt) šolje brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 3 kašike šećera
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 veća jaja
  • pola šolje ulja
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Koraci

16:59
Korak 1

Uključiti aparat

Zagrejte aparat za galete ili vafle i malo ga nauljite pre pečenja.

17:00
Korak 2

Pomešati suve sastojke

U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.

17:00
Korak 3

Mućenje jaja

U drugoj činiji umutite mikserom belanca, a u posebnoj žicom žumanca, ulje, mleko i vanilu.

17:00
Korak 4

Mešanje mokrih i suvih sastojaka

Dodajte miks sa žumancima u suve sastojke i dobro promešajte žicom za mućenje.

17:00
Korak 5

Belanca umešati

Kašikom umešajte belanca u smesu.

17:00
Korak 6

Pečenje

Pecite vafle u zagrejanom aparatu.

vafl
pexels/ nicola barts 

17:00
Korak 7

Posluženje

Služite sa šećerom, voćem, šlagom...