Obično vodimo računa da za doručak unosimo zdrave namirnice i obrok koji će nas dugo zadržati sitima - ali ponekad je u redu opustiti se i uživati, naročito nedeljom zar ne? Tako danas želimo sočan i sladak francuski tost s dodatkom svežih prolećnih jagoda. Čista esencija comfort fooda, zar ne?
Pohovani hleb na puteru neosporno je jedno od dražih jednostavnijih jela, a iako ga možemo jesti u svako doba dana, nekako je posebno slatko pripremiti ga uz kafu ili čaj u jutarnjim satima i započeti dan s malo gastronomskog užitka. Ako se i vi slažete s nama i želite ovakav doručak, u nastavku vas čeka super jednostavan i brzi recept za vrhunski French toast s jagodama. Prijatno!
French toast s jagodama
Sastojci:
- 4 šnite starog hleba
- 240 g mleka
- 50 g brašna
- zaslađivač po želji
- cimet
- ekstrakt vanile
- prstohvat soli
- malo maslaca
Postupak pripreme:
U manjoj posudi pomešajte brašno sa malo mleka i ekstrakta vanile dok smesa ne postane potpuno glatka. Zatim dodajte preostalo mleko, cimet, zaslađivač i so. Šnite hleba stavite u duboki tanjir ili posudu. Prelijte smesom od mleka preko hleba i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
U tiganju rastopite malo maslaca. Na zagrejanom puteru pecite tost sa svake strane oko 2-3 minuta.
French toast poslužite uz sveže jagode i po želji preliv od jagoda. Takođe, možete dodati i šlag za još veći užitak!
Bonus video
Izvor: Jolie.hr/ Wanted A.N.