Ne znamo za vas, ali s dolaskom prvih toplijih dana, brže i bolje otvaramo sezonu sladoleda! Različite vrste sladoleda već se nude na svakom koraku, ali jedan ukus je posebno popularan već nekoliko sezona, a još ga nismo našli u ponudi naših omiljenih barova. Reč je o, pogađate – Aperolu!
Možemo sa sigurnošću reći da je Aperol postao omiljeni ukus leta, pre svega zbog savršenog balansa gorčine, slatkoće i citrusnih nota koje nudi ovo osvežavajuće piće. Ako ste jedan od onih kojima je Aperol 'go-to' piće, onda morate probati i Aperol sladoled, čiji će vas ukus oduševiti na prvi pogled. Uz more recepata na internetu, odlučili smo da testiramo nekoliko opcija kako bismo pronašli najbolji, što nas je dovelo do ovog sjajnog recepta sa kojim jednostavno ne možete pogrešiti. Otkrijte recept u nastavku!
Sastojci:
- 1 velika pomorandža
- 250 grama maskarponea
- 250 grama krem sira
- 70 ml. svežeg soka od pomorandže
- 50 ml. Aperol
- 5 kašika meda
- kora pomorandže i sveža nana za dekoraciju
Priprema:
Pomešajte maskarpone, krem sir, med i sok od pomorandže u činiji. Dodajte Aperol i rendanu koru pomorandže i sve dobro izmešajte električnim mikserom. Prerežite pomorandžu na pola i pažljivo uklonite koru da biste je koristili kao posude za sladoled. Sipajte sadržaj u kore pomorandže i ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati! Pre serviranja ukrasite listom mente. Prijatno!
Bonus video
Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.