Ukoliko su vam dosadili klasični predlozi za doručak poput sendviča, jaja ili ovsene kaše, ne bi bilo zgoreg da na svoj sto vratite starinski obrok koji je vekovima bio jedan od omiljenih na srpskoj trpezi - prženice.
Ne samo što ih možete jesti slane ili slatke, već se i brzo i lako spremaju, a neviđeno su ukusne. Interesantno je da su upravo prženice omiljeni doručak Bastijanu Švajnštajgeru, a Ana Ivanović mu ih sprema makar jednom nedeljno.
No, kako verujemo da mnogi od vas vode računa o liniji tokom ovog perioda, pronašli smo i sjajan recept za zdravije prženice koje će vas navesti da zaboravite i na pekaru i na brzu hranu.
Prženica ovako spremljena ima samo 186 kalorija, što ovaj predlog lansira u sam vrh favorita za početak dana.
Pročitajte još: 9 PREDLOGA ZA DORUČAK KADA ŽELITE DA SMRŠATE: Imaju malo kalorija, a toliko su ukusni da ćete zaboraviti na pekaru
Potrebno:
- 6 kriški integralnog hleba
- 300ml biljnog mleka (bademovo bi bilo idealno)
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 3 jaja
- 1 kašičica himalajske soli
Priprema
Sjedinite sastojke
U posudi izmutiti jaja pa ih pomešati sa malo soli,mešati viljuškom a onda dodati ulje i mleko pa sve sjediniti.
Umočite kriške hleba
Hleb umočiti u smesu sa jajima sa obe strane pa ga poređati u tepsiju sa papirom za pečenje preko a rernu zagrijati na 200°C.
Pecite u rerni
Hleb peći 15-20 minuta dok ne bude rumene boje. Svaka rerna je drugačija pa voditi računa da ne zagori.
Voila! Gotovo
Servirati uz jogurt, sir ili kefir i svežu salatu po ukusu, ili pak sa voćem.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Izvor: Wanted J. S.