TATJANA NAM JE POKAZALA: Kako da jedete slatko bez griže savesti + RECEPT

Ovom poslasticom ulepšajte današnji radni dan, bez osećaja krivice.

Wanted!

Tatjana Vulinović strastveni je obožavalac kuhinje. Pre deset godina, samouka devojka je iz hobija započela istraživanje o svim vrstama kuhinje, a potom se prepustila čarima slatkog i slanog sveta.

Tatjana je sada spremna da tu avanturu, kroz koju je prošla i kroz koju prolazi, podeli i sa nama. Predstavljamo vam njen prvi recept, a mi se nadamo da ćete uživati koliko smo i mi.

Privatna arhiva/Tatjana Vulinović 

Ah taj kakao, koliko samo savršenstva sadrži ta mala reč. Okružuje nas svakodnevno a toliko straha imamo „da ne dobijemo koji kilogram više“ kada posegnemo za njim. Ovoga puta imamo jako lepe vesti za vas. Nemojte se brinuti da ćete dobiti na kilaži, prepustite se ovoj avanturi i uplovite sa nama u čokoladni raj.

Za ovaj užitak biće vam potrebno svega 3 sastojka i malo vremena. Tekstura koja se topi na vašim nepcima prilikom prvog zalogaja, ispušta dovoljnu dozu endorfina da ćete poželeti da ovu tortu pojedete sami.

Privatna arhiva/Tatjana Vulinović 

Mi vam savetujemo da je podelite, jer je tada sreća još veća.

Potrebni sastojci:

  • 4 jaja
  • 250g čokolade za kuvanje (sa što većim procentom kakaa)
  • 1 kašičica praška za pecivo

Postupak:

Odvojiti belance od žumanca a čokoladu istopiti na pari. Nakon što se čokolada istopi, skloniti posudu sa pare i postepeno dodavati (jedno po jedno) žumance. Belanca čvrsto umutiti i dodati prašak za pecivo. Zatim, postepeno dodavati umućena belanca u smesu čokolade i žumanaca i mešati lagano u jednom smeru, kako bi torta bila vazdušasta.
Rernu ugrejati na 180 stepeni. Dobijenu smesu sipati u kalup (20-22cm) prekrivenim pek papirom. Peći 25-30min.

Privatna arhiva/Tatjana Vulinović 

Do sledećeg slatkog užitka - Bon apetite.