SPREMNI ZA RUČAK? Tatjana ima recept za potaž od čičoka i NEODOLJIVU pastu sa sosom od kozjeg sira i belih špragli

Sjajn predlog za nedeljni ručak

Tatjana Miletić

Posle više od 10 godina provedenih u multinacionalnim korporacijama, Tatjana je rešila da stvari promeni iz korena i upusti se u jedno potpuno novo iskustvo. Počela je da fotografiše hranu koju sprema i da objavljuje recepte.

Ljudima se to dopalo i evo sada ima već 4 godine kako je tome ozbiljno posvećena. Instagrama i Facebook-a slike i recepte objavljuje i na blogu, a u poslednjih godinu dana i na YouTube kanalu gde je izbacila više od 100 video-recepata.

Pasta sa sosom od kozjeg sira i belih špargli

Svojevremeno sam se požalila drugarici kako nigde ne mogu da nađem bele špargle. Pre neki dana ona me je iznenadila punom kesom, a mojoj sreći nije bilo kraja. Deo sam iskoristila da napravim potaž, a od ostatka sam uz dodatak kozjeg sira i neutralne pavlake napravila sjajan sos za jednu šarmantnu pastu koju vam danas predstavljam. Kažu da se lepota krije u malim stvarima, a ja bih dodala – i u prijateljima koji te male stvari mogu da učine još lepšim.

Sastojci

100 g paste
100 ml neutralne pavlake
50 g kozjeg sira
200 g špargle

Priprema

Korak 1 – Pastu skuvajte al dente.

Korak 2 – Za to vreme u prokuvalu vodu stavite špargle i kuvajte ih oko 5 minuta.

Korak 3 – U blender sipajte pavlaku, kozji sir i skuvane špargle i dobro izblendajte.

Korak 4 – Pastu pomešajte sa dobijenim sosom i služite odmah.

Korak 5 – Pastu ukrasite mikrobiljem ili cvećem, a meni se dopada da još malo sve začinim biberom i morskom solju.

Potaž od čičoka

Oni su zdrava zamena za krompir i od njih možete praviti različite piree, potaže ili ih peći u tiganju ili rerni. Ovo je jedan vrlo ukusan i zdrav potaž od čičoka koji se pravi za svega dvadesetak minuta, a koji volim da poslužim sa krutonima, pečenim lešnikom ili čipsom od žalfije.

Tatjana Miletić 

Sastojci

300 g čičoka
1 crveni luk
Komad celera
600 ml vode
2 kašike kokosove pavlake
1 kašičica senfa
So
Biber
Žalfija
Čen belog luka

Priprema

Korak 1 – Čičoke dobro operite. Kažu, treba ih samo dobro izribati, ali ja priznajem da više volim pilerom da sve malo bolje „očistim“. Stavite ih u vodu da se kuvaju sa celerom, crvenim i belim lukom oko 20 minuta.

Korak 2 – Sve zajedno prebacite u blender i dodajte so, biber, kokosovu pavlaku, senf i sve dobro izblendirajte. Ukoliko nemate blender, možete upotrebiti i štapni mikser.

Korak 3 – Služite sa krutonima, pečenim lešnikom ili čipsom od žalfije (koji pravite tako što žalfiju malo prepečete na maslinovom ulju pa je ostavite na ubrusu da se osuši).

TrolMedia 

piše: Tatjana Miletić – mytastypot.com @mytastypot