Uvek sam tražila magiju u životu – te trenutke koji blistaju i sijaju jednostavnom lepotom koja je prisutna svuda oko nas. U duši sam romantična, uvek u potrazi za lepotom prisutnom u svakom danu. Da budem jasna, ova perspektiva nije toksična pozitivnost. Umesto toga, to je kvalitet posmatranja. Romantizovanje vašeg života, iako je postalo trend društvenih mreža, uglavnom je usredsređeno na pronalaženje radosti, ljubavi i mira u sebi. To je proces strukturiranja ne samo vaših dana i rutine, već i načina na koji vidite svet. A koje je bolje doba godine da to počnete da praktikujete od proleća?

U nastavku sam zaokružila 33 omiljena načina da romantizujem svoj život ove sezone. Nastavite da čitate da biste saznali kako da maksimalno iskoristite proleće i počnete da upijate energiju svakog dana.

1. Napravite „jutarnji trenutak“. Iskoristite svoj jutarnji poziv za buđenje. Pripremite napitak po izboru, upalite svoju omiljenu sveću i provedite pet minuta uz čitanje. Mnogo bolje nego izleteti kroz vrata, zar ne?

2. Dok ste već kod toga, osmislite jutarnju rutinu iz snova. Naravno, možete dozvoliti da vas „it devojke“ sveta inspirišu, ili možete to učiniti potpuno sami. Šta bi vam donelo radost pre nego što uđete u radni dan? U stvari, uradite to, umesto jutarnje rutine za koju mislite da bi trebalo da imate.

kafa
Pexels/ solod_sha 

3. Unesite u svoj ormar prolećne stvari. Ovo nije samo sezonska rutina, već i način da romantizujete svoj život. Razmislite: lepršaviji materijali, svetlije boje i visokokvalitetna posteljina, pamuk i teksas. Bez obzira kako to zvali, postoji nešto u oblačenju za proleće što je podjednako udobno, šik i romantično.

4. Ažurirajte svoju tablu raspoloženja. Neki ljudi kreiraju godišnje vision boardove, ali ja volim da dozvolim da se moja menja sa godišnjim dobima. Osim toga, verovatno ste postavili rezolucije na početku godine i zaboravili na njih; sada je vreme da resetujete svoje namere. Uzmite pristup stare škole i isečite slike iz časopisa ili pronađite inspiraciju na Pinterest-u i napravite digitalnu verziju u Canvi.

5. Napravite teglu radosti. Svake nedelje zapišite na papirić jedno pozitivno iskustvo koje ste imali u poslednjih sedam dana. Stavite u teglu, a na kraju sezone pročitajte svaku i razmislite koliko je malih radosti donela sezona.

6. Namerno provodite vreme sa sobom. Volim ideju da odredim vikend jutro, nasumično popodne ili ceo dan da bolje upoznam sebe. Uzmite kafu sami, izađite na večeru ili isplanirajte ceo dan svojih omiljenih aktivnosti. Zapamtite: sami možete piti i jesti.

7. Kupite sebi cveće. Majli je to najbolje rekla - ne čekajte da vas neko drugi obasipa vašim omiljenim božurima ili ranunculusom. Od lokalne bake ispred prodavnice pokupite nekoliko buketa i obradujte sebe. Na kraju krajeva, niko ne zna šta volite kao vi.

cveće
Pexels/ Sora Shimazaki 

8. Napravite baštu sa začinskim biljem. Postoji mnogo informacija na Internetu koji će vam pomoći da započnete. Najbolji deo? Možete ga učiniti malim ili velikim koliko imate prostora. (Zapravo, najbolji deo je ukrašavanje pica i testenina svežim, domaćim biljem.)

9. Koristite lepe stvari. Ta boca vina koju ste čuvali? Porcelan poklon od tvoje bake? Haljina koju ste čuvali za posebnu priliku? Pijte, koristite, nosite. Ne čekajte savršen trenutak - taj trenutak je sada.

10. Zamenite pozadinu na telefonu nekom inspirativnom. Ti znaš najbolje kakvu želiš.

11. Kreirajte za vas. Našla sam više radosti u društvenim mrežama nego ikad stvarajući objave koje izgledaju kao spomenar – ne pravim ih ni za koga drugog osim za sebe. One dokumentuju moj život na način na koji želim da gledam. Ići ću toliko daleko da kažem da možda volim Instagram zbog ovog novog pristupa.

12. Organizuj večeru nasumično tokom radne nedelje. Ugasite svetla, pojačajte svoju omiljenu listu pesama koja vas pokreće i napravite obrok samo za vas.

13. Diskonektujte se. Isključite se sa društvenih mreža, e-pošte i telefona u potpunosti. Zakažite sat dnevno ili jedan dan u nedelji kada ste potpuno bez tehnike.

33 načina kako da se osećate lepše tokom proleća
Shutterstock 

14. Vozite radi vožnje. Da li sam to samo ja, ili je „vožnja“ potpuno potcenjen oblik terapije? Otkrila sam da mogu da sredim toliko toga samo time što ću ući u auto i voziti besciljno.

15. Upgradujte svoje pidžame. Imate li naviku da zaspite u majici s poslednjeg dana srednje škole? Da li navlačite neke stare kratke delove i nazivate ih praktičnim? Investirajte u kvalitetnu pidžamu. Ne mora da bude skupo, ali neka čini razliku.

16. Prvo se povežite sa sobom. Pre nego što ujutro zgrabite telefon ili razgovarate sa bilo kim, zađite unutar sebe. Bilo da se radi o vođenju dnevnika, meditaciji ili jednostavnom sedenju u tišini nekoliko minuta, stavite svoj mir na prvo mesto.

17. Napravite listu pesama za podizanje raspoloženja. Napravite atmosferu sa svim svojim omiljenim pesmama.

18. Duboko zaronite u astrologiju. Ili ljudski dizajn. Ili šta god rezonuje sa vama. Ove prakse mogu biti inspirativan podsetnik da postoje sile izvan nas koje podržavaju naše putovanje, piše The Every Girl.

19. Upijajte sunčevu svetlost. To je jedan od najmoćnijih načina da postavite svoj cirkularni ritam i održite stabilan nivo energije tokom dana.

sloboda
Pexels/ Maksim Goncharenok 

20. Kupujte namirnice u maloj, specijalizovanoj prodavnici. Možda sam to samo ja, ali postoji nešto tako divno u istraživanju prodavnica prehrambenih proizvoda u inostranstvu. Isto iskustvo možete dobiti kod kuće kupovinom u specijalizovanoj prodavnici. Napravite obrok koristeći ih - i da, taj obrok može jednostavno biti dobar hleb, dobar puter i vino da ga zaokruže.

21. Pojednostavite svoj noćni ormarić. Ne, to nije smetlište za stvari koje ne želite da stavite na njihovo pravo mesto. Ako ste umorni od buđenja u haotičnom neredu, pojednostavite stvari: svoju knjigu, cveće, možda lampu i čašu vode. Obratite pažnju kako nisam napisala „telefon“.

22. Učinite svoju fioku svaštaru praktičnom. Uradila sam ovo pre nekoliko meseci i to je potpuno promenilo igru. Očistite svoju fioku i zamenite sve svoje welness artikle: dodatke, kartice za afirmaciju, svoj dnevnik, itd. Verujte mi, to će izazvati mnogo više radosti.

23. Ponovo se posvetite onome što ste voleli da radite kao dete. Šta god da izazove radost u vašem životu, pratite taj osećaj.

24. Ažurirajte sve svoje putne isprave. Romantične devojke su pripremljene devojke. Ako vaše prolećno ili letnje putovanje uključuje evropski odmor, najbolje je da shvatite sada (ne na aerodromu) da vam je pasoš istekao.

25. Pronađite svoj prepoznatljivi miris. Nikada nisam zaista znala koji parfem preferiram dok nisam pomirisala Byredo Gipsy Water. Potrebno je malo eksperimentisanja, ali proces je vredan pronalaženja mirisa zbog kojeg se osećate najbolje.

26. Uzmite pauzu za ručak. Ne, „pauza“ ne znači proveru e-pošte dok lopatom sipate salatu. Isključite računar i ostavite telefon na svom stolu. Prošetajte, povežite se sa kolegom ili uživajte u satu samo za sebe. Vaše je vreme, provedite ga kako želite.

33 načina kako da se osećate lepše tokom proleća
Pexels/ Tara Winstead 

27. Učinite vodu ukusnijom dodajući kriške citrusa, krastavca, limuna, mente ili jagoda — mogućnosti su beskrajne. Ako vam je prioritet da popijete više vode ove godine, ovo je super način na koji ćete to brže učiniti.

28. Izbrišite svoje nekorišćene aplikacije i sve nekorišćene pretplate dok ste na tome. To je jedan mali čin koji može uveliko učiniti vaš telefon većim izvorom radosti.

29. Kupite novu biljku. Jer je proleće, a naši prostori zaslužuju malo zelenila.

30. Vežbajte pozitivan razgovor sa sobom. Zapišite nekoliko pozitivnih afirmacija ili povucite sa liste da biste lakše započeli. Izgovarajte svoje vrline u ogledalu dok ne odjeknu i ne budu istinite. Može potrajati, ali to je u redu: ovo je praksa.

31. Pronađite tip treninga koji vam prija. Ne morate da idete u teretanu ako to mrzite. Vreme je da promenite rutinu šetnje, bacajte frizbi u parku sa prijateljima ili probajte lagani trening. Tako je: završili smo sa gledanjem na vežbanje kao kaznu.

32. Odbacite više zadataka zauvek. U 2024. i kasnije, stvari radimo korak po korak. Ko god misli da je multitasking veština, nije iskusio pravu radost štikliranja obaveza redom.

33. Potražite ljubav u svemu. Ne mogu da se setim podcasta iz kojeg sam prvi put naučila ovu praksu, ali je potpuno promenio način na koji vidim svet. Kada idem u šetnju i krećem se tokom dana, u potrazi sam za srcima. Upalim se kada vidim rukotvorine koje su nacrtala deca na prozoru mog komšije ili umetnost kredom na trotoaru na putu do kafića. Pripremite se da se vaša perspektiva promeni na duboke načine.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Najvažnije pitanje kod psotavljanja ciljeva TikTok/kraljicasadržaja


Izvor: Wanted A.N.