Dnevna soba je mesto gde većina provodi najviše vremena. Samim tim, jako je bitno kako ćete je urediti. to treba da bude mesto gde ćete se osećati prijatno, ušuškano, a boje su prve koje mogu uticati na percepciju samog prostora.

Ovogodišnji trendovi diktiraju smelo, odvažno, drugačije, sa akcentom na jarke nijanse, no šta ukoliko niste fan istih? U tom slučaju, izvukli smo all time favorite koji će biti u trendu i sada i kroz nekoliko decenija, a ovi klasici čine da svaki prostor izgleda kao da su ga uredili profesionalci.

Ukoliko se spremate da renovirate dom ili pak da jednostavnim detaljima "osvežite" dnevnu sobu, izdvajamo 7 boja koje će uvek biti u modi, a izgledaju luksuzno.

1. Zemljane neutralne

Primetićete da se neutralni tonovi nalaze na dva mesta na listi, no na prvom mestu su zemljane nijanse koje imaju hladniji podton. Koliko ćete ići u svetle ili tamne tonove je samo do vas, te se tako zemljane boje kreću od tonova peska, pa sve do bogatih braon. 

Tako su upravo boje peska odličan izbor za zidove, a zemljane nijanse mogu biti sjajne za podove, tepihe, nameštaj, draperije i slično. 

Pogledajte neke primere: 

2. Tople neutralne

Sledeće nijanse koje će zauvek biti u trendu su tople neutralne. Tu spadaju neutralna narandžasta, pink, bež... i uopšteno neutralne boje koje imaju toplipodton. Ovako nešto odličan je izbor za nameštaj i dekoraciju u dnevnoj sobi. 

Pogledajte neke primere:

3. Zeleni tonovi

Ovde se pre svega odnosi na zagasite nijanse poput žalfije ili maslinaste. Ove boje ne samo da izgledaju luksuzno, već su i isti mah umirujuće, te tako možete izabrati neku od nijansi za akcentovanje zidova ili pak za dekoraciju. 

Pogledajte neke primere:

Pročitajte još: ODJEDNOM SVI PRIČAJU O OVOM STILU UREĐENJA: 5 saveta kako da ga implementirate u svoj dom kako bi izgledao modernije

4. Greige - tople nijanse sive

Siva je jedna od boja koja nikada ne izlazi iz mode, ali može biti suviše hladna za dnevnu sobu. Zato je greige (grey - siva + beige - bež) idealan izbor kada tražite nešto toplije u svojoj dnevnoj sobi. 

Ujedno se lako kombinuje uz druge boje, nije naporna za oči, te će učiniti vašu dnevnu prijatnim mestom iz kog ne želite da izađete.

Pogledajte neke primere:

5. Blush pink

Na listi se našla i jedna nekonvencionalna boja koja će verovatno mnogima biti iznenađenje, no reč je o nijansi koja savršeno može nadograditi izgled sobe i učiniti ga luksuznijim. Rumenilo roze je odličan izbor za zidove, a izgledaće skupo i ukoliko samo dodate, primera radi, jastučiće u ovoj nijansi, naročito ako ih kombinujete sa bogatom kraljevskom plavom ili grimiznom zelenom.

Pogledajte neke primere:

6. Boja lana

Iznenadiće vam možda i da na listi nema klasične bele, što ne znači da je pogrešno ukoliko se odlučite za dnevnu u ovoj boji. Međutim, bolja alternativa je svakako boja lana koja ide od off-white, pa sve do gotovo smeđkastih nijansi. 

Ne samo da je ova boja laka za održavanje, već i instant daje prostoru skup izgled.

Pogledajte neke primere:

7. Boje gline

I, na samom kraju, boje gline mogu biti vaš najbolji prijatelj kada je reč o uređenjenju dnevne sobe. Nijanse koje se kreću od gotovo sivih, pa sve do boje terakote mogu biti fantastičan izbor za zidove, a detalji i dekoracija samo će dodatno naglasiti lepotu dnevne sobe.

Pogledajte neke primere:

Bonus video:

Kuhinja Žizel Bundšen instagram/gisele

Izvor: Casadesign.rs/Wanted J. S.