Praznici, naročito kada se spajaju sa vikendom, idealan su povod na malo pobegnete od grada. Situacija je takva, znate i sami, da se mnogo radi, malo odmara, te su spa&wellness izleti idealan način da spojite i lepo i korisno - sa jedne strane, da se opustite i zaista odmorite od stresa, a sa druge, da oporavite telo od posla. 

Zato smo izdvojili najbolje Spa&Wellness centre kako u Srbiji, tako i u okolnim zemljama, do kojih vam neće biti potrebno više od nekoliko sati vožnje, te imajte u vidu ove lokacije ako ste u potrazi za mestima koja su sinonim za pravi odmor.

1. Fruške terme

Na prvom mestu je verovatno lokacija o kojoj se poslednjih godina najviše priča. Turističko-hotelski kompleks u okviru Fruške gore prvi je ovog tipa u Srbiji i prostire se na gotovo 30 hektara, a vodeni svet sačinjavaju 8 unutrašnjih i spoljašnjih bazena sa termo-mineralnom vodom, temperature od 29 do 33°C i Spa centrom na preko 10.000 kvadrata.

Ovo je definitivno mesto koje treba a posetite ukoliko vam je potrebno pravo opuštanje.

2. Mako banja

Hađmatikum, Mako se nalazi u blizini sa Rumunskom granicom i povezan je sa kvalitetnim saobraćajnicama od Segedina, kao i od auto puta M5.

Ovde se nalazi ukupno 17 bazena na otvorenom i zatvorenom delu, većih vodenih površina sa bogatim hidromasažnim sadržajem. Centar je idealan za porodice i celodnevni boravak, imajući u vidu raznovrsni zabavni, rekreativni, wellness & spa sadržaj poput lekovite termalne vode, finske saune, infrared saune, bio saune, parnog kupatila, aroma saune, hromo saune, hidromasaže, kneipp, tropske kiše (tuševi), tepidarijuma, i slično.

3. Hotel Borkovac Ruma

Ukoliko vam treba beg od gradske vreme, na samo 50 km od Beograda nalazi se izletište Borkovac. Ovo mesto je idealno i za predah u toku nedelje, jer je zbog okruženosti prirodom i izdvojenosti od grada idealan za poslovne ljude žele da se opuste nakon radnog vremena.

Spa centar u sastavu hotela Borkovac pored bogate ponude stručnih masaža, poseduje i bazen veličine 7 x 9 metara sa temperaturom vode 30 stepeni, dva hidromasažna đakuzija, parno kupatilo, slanu sobu, tepidarijum ležaljke i klupu, veštački sneg, ambijentalni tuš i finsku saunu. Tokom boravka u spa centru možete se osvežiti u kafiću uz koktel,kafu ili neki od naših fantastičnih kolača. Sve to u prelepom ambijentu sa pogledom na borovu šumu koji Vas neće ostaviti ravnodušnim.

4. Gellert Spa Budapest 

Gellert Bath spa je jedan od najpoznatijih Art Nouveau termalnih banja u Budimpešti, ali i u čitavoj Evropi. Sagrađena je još davne 1918. godine, te nema sumnje da ćete odavde izaći sa fantastičnim uspomenama.

Unutar spa centra nalazi se 10 bazena sa različitim temperaturama, a možete uživati i u sauni, masažama, i slično.

5. Terme Bukurešt 

Ovo je mesto gde ćete doći i bukvalno reći: WOW! Terme koje su raj za oči i sinonim i za odmor i za dobar provod. Duboko udahnite u sauni sa zidovima od himalajske soli, i neka vaša koža upije dragocene resurse za telo.

Otkrijte bazene sa termalnom vodom, 1600m tobogana i najveću saunu u Rumuniji. Bazeni termalne vode obogaćeni su mineralima. Takođe možete se opustiti u baru pored bazena, na ležaljci među palmama ili uživati u jelima iz celog sveta koje nude restorani unutar kompleksa.

6. Rudas Bath Budimpešta 

Rudas spa je takođe jedno od najstarijih u Evropi. Izgrađeno je još davne 1571./1572. za vreme osmanske vladavine. Do danas, Rudas je zadržao mnoge ključne elemente hamama, poput otomanske kupole i osmougaonog bazena.

Poseban doživljaj je i kupanje u bazenu na vrhu kupole, odakle se pruža neverovatan pogled.

7. Hotel Tornik

Ovaj zlatiborski hotel poseduje spa i wellness centar koji se prostire na 2250 m2, a toliki prostor nije prazan, verujte. Dakle, ovde ćete pronaći 2 zatvorena bazena za odrasle, dečiji bazen, bio saunu, rusku banju i đakuzi.

Osim što ćete prošetati Zlatiborom i uživati u čarima ove planine možete se opustiti i u relaks sobi sa himalajskom solju. Na ovom ogromnom prostoru pored svega navedenog su još i hamam, tepidarijum, laconium i veseli tuševi.

8. Hotel Slatina

Ovaj hotel se nalazi u Vrnjačkoj Banji i ne poseduje velik spa i velnes kao hotel Tornik.Međutim 400 m2 bi trebalo biti sasvim dovoljno da se relaksirate svim pogodnostima koje vam se nude.

Zatvoren i otvoren bazen prosto dozivaju vaše ime, a uz to u tom otvorenom ćete pronaći slanu vodu koja dolazi i prirodnog izvora, pored slane vode u baznu tu je i slana soba. Sjajne stvari se nude ovde kao što su tursko kupatilo , sauna i infrared sauna. Tepidarijum, kneipp klupe, đakuzi su samo dodaci.

9. Hotel Park

Kao i prethodni i ovaj hotel se nalazi u Vrnjačkoj Banji. Tako da imate izbor u samom gradu gde ćete ići. Atmosfera je nešto intimnija, jer je prostor manji.

Prostor za masaže i tretmane je tu. Unustrašnji bazen, finska sauna, slana soba i relsaks soba sa tepidarijumima su vaše destinacije uživanja.

10. Hotel Izvor

Hotel Izvor nalazi se na samo 75 km od Beograda, u srcu Šumadije. Nalazi se u Bukovičkoj banji. Ima 10 bazena sa prirodnom mineralnom vodom i relaks sobu sa himalajskom solju.

Tu su još i ruska banja, veseli tuševi, parno kupatilo i finska suva sauna. Ono što će vašu relaksaciju učiniti potpunom su raznovrsne individualne masaže i tretmani kao i sportski sadržaji.

Pročitajte još: 6 NOVIH TRENDOVA U SVETU PUTOVANJA U 2024: Učenje o lokalnoj kuhinji, wellness odmori i letovanja na planini su #1

11. Grand Hotel Spa & Wellness

Zamislite samo ovo - napolju sneg, hladno, a vi se brčkate u otvorenom djakuziju u kojem je temperatura vode oko 28 stepeni. Ideala! Ako vam ovako nešto zvuči dobro, adresa je upravo Kopaonik, Grand Hotel Spa & Wellness sa najlepšim pogledom na Pančićev vrh. 

Pored spoljnog bazena možete da uživate u zatvorenom bazenu sa relax zonom, kao i sauni koja obuhvata finsku i infrared saunu, parno kupatilo, rusku banju, ledeno-slanu pećinu, tropske kiše i ledena brzopotezna vedra, a u ponudi se nalaze i masaže i salon lepote.

12. Hotel Premier Aqua

Još jedan luksuzni hotel u Srbiji, smešten je u Vrdniku na Fruškoj gori. U okviru njega nalazi se i spa centar - bazen, slana soba, parno kupatilo, infra red sauna, ruska banja, finska sauna. Naravno, tu su i možete naručiti i masažu, tretman tela sa vulkasnim blatom i borovim iglicama...

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Rimske Terme Rimske Terme

Izvor: Wanted J. S.