Trend koji je godinama bio passe, sada se vraća na velika vrata. Reč je o tapetama, a iako su tu i tamo bile zastupljene u uređenju enterijera, dugo su smatrane brzim i jefitinim rešenjem. No, sada se situacija menja.

Tapete postaju imperativ, i gotovo "must-have" za stanove kao iz naslovnica. Takođe, više nisu rezervisane samo za horizontalne zidove, već i za plafone, stubove i slično. 

Popularno je i korišćenje tapeta za prekrivanje build-in, odnosno ugradnih plakara za dramatičniji efekat. 

No, kada razmišljate da li da dodate tapete u svoj prostor, bitno je da uvek uzmete u obzir i komade sa kojim bi se iste "takmičile". Ako u vašem domu dominira minimalna paleta boja i želite da akcentujete deo, grafička pozadina je odlična opcija.

Ako ih primenjujete na prostor za skladištenje na koji ne želite da privučete previše pažnje, potražite nešto neutralno i mirnije, jednobojno. 

Pročitajte još: TAPETE SA DEZENOM KOJI IZGLEDA KAO PRAVI MERMER: Jeftina alternativa prirodnim materijalima za skup izgled prostorija

A kada govorimo o dezenima koji "trenduju" u 2024. dobro je znati da neki stari motivi dobijaju novo ruho. 

Tako će kamen i mermer i dalje biti u samom vrhu, kao i floralni ali u indi stilu. Suptilne geometrijske šare mogu pomoći da prostor izgleda luksuznije, naročito ako su u neutralnim tonovima, a u nastavku otkrivamo glavne trendove.

Tanke pruge

Umetnički stil

Retro floralni

 Tibetanska trava u "teal" boji 

Tapete na plafonu

Akcentovan jedan zid

Paterni u jednoj boji

Tapete poput murala

Grafička rešenja u sepia ili nude tonovima

3d tapete od "platna" 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kuhinja Žizel Bundšen instagram/gisele

Izvor: Wanted J. S.