Ova 2024. godina definitivno će više biti u znaku dopamin stila, odnosno, načina uređenja u kojem je "dozvoljeno" i zapravo poželjno pokazati lični karakter i ukus, te biti maštovitiji sa dekoracijom, bojama i slično. 

Neutralni domovi kakvi su bili na ceni u prethodnom periodu, lagano odlaze u "penziju", i ustupaju mesto enterijerima upečatljivijeg karaktera, no to ne znači da morate na silu da prigrlite nove trendove. 

Ukoliko uživate u neutralnim nijansama i to je niša u kojoj vam je prijatno - let it be! U prevodu - nema potrebe da na silu menjate nijanse zidova, nameštaja i slično, samo zato što je to trenutno u modi. 

Kuhinje možete jednostavno urediti u dopamin
Unsplash/ r architecture 

Umesto toga, možete dodati elemente koji će naglasiti lepotu postojećeg prostora, a koji će učiniti da vaš dom ima primese dopamin stila. 

Tako, primera radi, kuhinju u neutralnim tonovima jednostavno možete učiniti stilizovanijom i modernijom sitnim izmenama, kao što su promena ručica ormarića ili slavine, ali i dodavanjem slika i dekoracije u boji. 

Stolice u boji

Ovo je najlakši način da dodate malo boje u kuhinju, naročito ako je spojena sa trpezarijom ili koristite kuhinjsko ostrvo. 

Menjanje pločica

Za one koji se spremaju da kuhinju komplet renoviraju, uvek je dobar način i da izaberete pločice u nekoj upečatljivoj boji, a koju kasnije možete lako kombinovati sa elementima.

U ponudi se mogu naći i "fake" pločice koje se jednostavno nalepe preko postojećih, a veoma su izdržljive kada je reč o toploti ili vlazi.

Prefarbajte samo pojedinačne ormariće

Za dašak boje u kuhinji, dovoljno je da prefarbate samo par ormarića. Efekat će biti kao iz časopisa!

Naglasite lajsne

Ukoliko ne želite da prefarbate cele ormariće, uvek možete naglasiti bojom neke delove poput lajsni ili prefarbati samo polovinu - budite maštoviti i kreativni.

Dodajte slike ili postere

Ovo je najjednostavniji način da vaša kuhinja izgleda svetski. Upečatljive slike ili plakati mogu joj dati živost i karakter.

Kuhinjski aparati u bojama

Boje možete dodati u kuhinju i kupovinom aparata u određenim tonovima. Možete birati neutralnije, pastelne nijanse ili pak elemente u jarkim ili tamnijim nijansama - sve u zavisnosti šta vam se više dopada.

Zamenite ručke

"Razigranost", čak i u kuhinji, možete dobiti jednostavnom promenom ručki. Osim što će elementi izgledati osveženo, daćete i određenu dinamiku prostoru, što je veliki plus.

Pročitajte još: KUHINJA ŽIZEL BUNDŠEN KOMBINUJE NESPOJIVE TRENDOVE: Svestrani materijali pružili moderan i tradicionalan dizajn

Unesite biljke u kuhinju

Ovo je najlakši i najbrži način da "oživite" vašu neutralnu kuhinju. Samo je preporuka da izaberete biljke koje trpe visoke temperature i isparenja od kuvanja.

Zamenite lampe ili lustere

Još jedan brzi način da kuhinji date nov izgled je da promenite lampe ili lustere. U zavisnosti od ostalih elemenata, možete izabrati moderne minimalističke ili izabrati modele u veselim bojama.

Posuđe u boji na policama

Ovo je naročito zgodno ako imate otvorene police, a posebno dobro će izgledati ako kombinujete, primera radi, dva kompleta u dve različite boje. Stilski i bez greške!

Ubacite stazu ili tepih u boji

Prostirke u bojama ne samo što će kuhinji dati toplotu, već će ujedno podići prostor na viši nivo, te je i ovo lak, brz i ne previše skup način da izmenite enterijer.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kuhinja Žizel Bundšen instagram/gisele

Izvor: Wanted J. S.