Čini se kao da FitTok predstavlja novi trend vežbanja svake druge nedelje: trening na traci za trčanje 12-3-30, izazov plank plesa, i bila bih nemarna da ne pomenem Hot Girl Walk. Najnoviji fitnes trend koji postaje viralan je rutina 3-2-8. Iako nisam od onih koji će se upustiti u bilo kakvu ludost za vežbanjem bez istraživanja, sa 224,6 miliona pregleda za sada, imaju moju pažnju. Rečeno je da vas „čini da se osećate snažno i poletno“, prema rečima njegovog tvorca, i daje rezultate za samo tri meseca. Čitajte dalje da biste saznali o TikTok metodi vežbanja 3-2-8 i da li je hype opravdan.

Šta je metoda 3-2-8?

Započela je Natalie Rose (@natalieroseuk), instruktorka pilatesa, metod 3-2-8 je više struktura vežbanja nego specifična rutina koja postavlja tačne vežbe za izvođenje. Podeljena je na tri dela koja treba da se završe tokom cele nedelje: tri dana treninga sa tegovima, dva dana pilatesa i prosečno 8.000 koraka dnevno.

Kegelove vežbe pomažu u sprečavanju problema koji mogu nastati kao posledica slabih mišića karličnog dna.
Shutterstock 

Za dane treninga s tegovima, Rouz tvrdi da je neophodno povećati težinu koju koristite ili broj ponavljanja koje radite svakih 4-6 nedelja da bi trening bio efikasan. Iako je trening snage za celo telo ono čemu težite, Rouz je objasnila da se može podeliti na jedan dan za celo telo, jedan dan za gornji deo tela i jedan dan za donji deo tela. Što se tiče dva dana pilatesa ili barrea, namera je da ih sprovodite u dane aktivnog oporavka i dane kada ste u menstrualnom ciklusu. Čitaj: Vežbe treba da budu niskog intenziteta. Konačno, da biste sve povezali u metodu, hodajte u proseku od 8.000 koraka dnevno da biste dobili kardio pojačanje.

Ako se osećate kao da nikada nemate vremena (ili vreme ne dozvoljava) za šetnje na otvorenom sjajno rešenje je kućna traka za trčanje koja je manjih dimenzija nego ona u teretani. Šetajte dok odgovarate na e-poštu, obavljate poziv na poslu ili dok gledate seriju na Netfliksu.

Zaključak

Ne može se poreći da je metoda 3-2-8 dobro zaokružena mešavina različitih oblika vežbi koje je lako pratiti. Daje vam dovoljno uputstava da planirate i formatirate svoje nedeljne vežbe, ali u isto vreme omogućava fleksibilnost u načinu na koji ih izvodite. Ono što metodu 3-2-8 izdvaja od ostalih FitTok trendova je to što promoviše davanje prioriteta kretanju svakog dana uz oporavak i može pomoći u izgradnji samopouzdanja ako je vaš cilj da počnete da dižete tegove ili da napredujete do grupnog časa pilatesa.

Uz hodanje, dodajte vežbe snage u svoju rutinu kako bi rezultat bio što bolji.
Shutterstock 

Pošto bilo koji plan vežbanja nije jedinstven za sve, možda ćete želeti da prilagodite metod 3-2-8 kako smatrate prikladnim za svoje telo i način života. Na primer, ako vam telo govori da mu je potreban pun dan odmora, bilo da se radi o treningu sa tegovima ili na dan pilatesa, slušajte to i nastavite gde ste stali kada se budete osećali spremno. Zaključak: Prilagodite rutinu tako da radi za vas.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Trening Dženifer Lopez tiktok/rayoflightzz


Izvor: Wanted V.P.