Praznična sezona je uvek jedna od najprometnijih vremena u godini, i dok neki od nas nestrpljivo postavljaju svoje ukrase 1. decembra (ako ne i pre), drugi neretko dekorišu dom tek u poslednjem trenutku. 

No, nema mesta panici, jer nije potrebno previše vremena da vaš prostor dobije "festive" atmosferu. Dovoljno je par sveća, grančica i voila, u samom startu ste dobili minimalističke ukrase koji će dodatno "ušuškati" vaš prostor.

Mi smo pronašli sjajne brze i lake ideje koje vam mogu olakšati novogodišnje ukrašavanje, a za koje će svi misliti da ste se pripremali nedeljama.

Grane sa ukrasima

Najobičnija grana jelke poslužiće kao predivan dekor na zidu. Dodajte jednostavne lampice i ukrase, šišarke i to je sve. Treba vam desetak minuta, a dobićete kutak koji "vrišti" nova godina.

Kreativni ornamenti

Ukoliko su vam dosadili klasični ukrasi za jelku, bilo koja diy varijatna može biti lepo osveženje. Da, za ovako nešto možda će biti potrebno nešto malo više vremena, ali ćete dobiti unikatne ornamente koji privlače poglede i sjajno se slikaju (i plus će vam dom mirisati božanstveno ako se odlučite za klasiku - sušene narandže).

Nekad su potrebne samo lampice

Ukoliko novogodišnje drvce nije ono što želite ove godine, za festive atmosferu dovoljne su i jednostavne lampice. Kreativniji mogu da formiraju oblik jelke, zvezde ili čega žele na zidu, ili pak da vežu mašnice, dodaju koji ukras i gotovo.

Takođe ih možete ubaciti u vazu, fenjer ili nešto slično za dekoraciju koja izgleda stylish.

Pročitajte još: NAJLEPŠI TRENDOVI DEKORISANJA DOMA ZA NG PROSLAVE: Neka vaše zabave budu one o kojima se priča i koje će kopirati

Zadržite minimalistički pristup dekoraciji

Nekada je bolje ne preterati, nego po svaku cenu ređati ukrase gde stignete. Par keramičkih kućica, svećnjak, sasvim su dovoljni da vaše police "ožive".

Zamenite klasične ukrase na jelci svežim cvećem ili mašnama

Sigurni smo da vam je barem jednom na Instagram feed-u izašla devojka koja kiti novogodišnje drvce svežim ružama, a ovako nešto možete veoma brzo i lako rekreirati. 

Za one koji ne vole preterivanje dovoljne su i mašne, a trakice koje možete seći neće vas izaći više od 200, 300 dinara.

A u nastavku pogledajte još neke kreativne predloge koje smo za vas pronašli na Pinterestu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Novogodišnja dekoracija Instagram/labatisse.co

Izvor: Wanted J. S.