Decembar je vreme kada se rađaju zabava za zabavom, proslave, okupljanja, a nevezano da li planirate novogodišnju žurku ili pak samo želite da vaš dom izgleda "festive" za praznike, sa popularnim trendovima dekorisanja nema greške, a mi vam otkrivamo one koji su nam posebno privukli pažnju.

1. Masivne instalacije za sto

Ovo možda nije svačiji "cup of tea", ali, ukoliko ove godine želite da svojoj prazničnoj trpezi date luksuzniji izgled, floralne i nefloralne instalacije su sjajan način da zapanjite svoje goste. 

Pustite mašti na volju, kačite ornamente, grane, cveće... til... sve što vam padne na pamet i dobićete najlepše ukrašen sto ikada.

2. Disko, Disko, Disko!

Šljokice će uvek biti glavna tema sezone, i to sa dobrim razlogom. Ništa ne govori Nova godina kao svetlucava dekoracija, te nastavite da ređate ovakve elemente. Sto više, to bolje.

To mogu biti ornamenti, ukrasi ili pak, tinsel tree, najpopularniji način ukrašavanja jelke.

3. Divlje, suvo cveće ili girlande

Ovako nešto obožavaće svi oni koji vole "smirenije" boje i žele da se odvoje od palete crvene i zelene koje su sinonim za praznike.

Suvo, divlje cveće ili jednostavna grana na stolu učiniće vašu novogodišnju ili božićnu trpezu posebnom.  

4. Upečatljive instalacije sa balonima

Nova godina je nezamisliva bez balona, a ove godine fokus treba da bude na kreativnim instalacijama. U ovom slučaju važi "što veće - to bolje". 

5. Izvadite najlepše staklene čaše i posuđe

Što ste čuvali stakleno posuđe za specijalne prilike, čuvali ste! Sada je vreme da nazdravite najlepšim čašama i da ručavate iz prelepog posuđa. 

A ukoliko nemate "fancy" komade, dovoljno je, kao na primeru u nastavku, da oko najobičnijih čaša vežete trake koje su glavni hit sezone i voila! Pogledajte kako dobro izgleda.

6. Jednostavne tanke i duge sveće

Prava tajna ponoćnog sjaja je da svoje orkuženje "okupate" sjajem sveća i to tankih i dugih koje su neverovatno elegantne i svakom prostoru će dati magiju koja mu je potrebna. 

7. Monochromatska dekoracija

Monohromatska dekoracija je glavni hit godine. Neka sve bude u zelenim, crvenim tonovima, ili pak u svetlim nijansama. 

8. Posteri i motivacione poruke na zidu

Ništa nije tako neodoljivo kao posteri i motivacione poruke na zidu. Osim što će vam "boost-ovati" božićni duh, u isti mah će izgledati stylish i atraktivno. 

To mogu da budu i zimske fotografije, grafike, akvareli... na vama je da odaberete ono što volite.

9. Photo Backdrop

Nije loša ideja da jedan zid u stanu ili kući iskoristite kao "photo - backdrop". Možete ištampati određene upečatljive trenutke iz godine iza vas, ili prosto okačiti drage fotografije kao upečatljivu dekoraciju.

Ukoliko organizujete žurku, polaroid aparat može poslužiti kao način da zabaležite najbolje uspomene. Još ako dodate drugu trendy dekoraciju - eto selfija za koje će se pričati. 

A šta sve možete da iskoristite za backdrop:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Novogodišnja dekoracija Instagram/labatisse.co

Izvor: Wanted J. S.