Mnogima omiljena decembarska tradicija i dalje je kićenje jelke i čitav proces dekorisanja doma prazničnim ukrasima.

Dok su jedni to već uradili, drugi poštuju tradiciju i rade to do nekoliko dana pre datuma Božića koji slave, sigurno se pitajući: "Kako ove godine okititi jelku da bude posebna i drugačija od prethodnih godina?".

Neki klasični načini nikada neće postati prolazni. Tradicija u ukrašavanju se uvek voli jer je upravo takav praznik, pa će isticanje crvenih i zlatnih tonova uvek biti hit kombinacija. U poslednje vreme mnogi vole da koriste glomazne ukrase na boru, na primer u vidu zvezda, mašnica, ruža, kuglica, a sve je popularnije postavljanje samo lampica bez dodatnih novogodišnjih ukrasa.

Čini se da uopšte nije preterano držati čak i dve jelke u domu, a neki će radije ukrasiti dom netradicionalnim jelkama od neobičnih materijala (papira, metala, kartona).

Kao i u svemu ostalom, ove godine su se pojavili novi trendovi u ukrašavanju jelki, a čini se da se trenutno voli neklasičan momenat u ukrašavanju. Ako ste mislili da ćemo vam predstaviti jednostavan bor sa nekoliko mašnica i kuglica pod maskom 'novog minimalizma', prevarili ste se. Društvene mreže su iznedrile nešto drugačiji trend koji definitivno nije za svakoga, posebno za ljubitelje jednostavnih i ne previše drečavih ukrasa.

Tinsel Tree je osvojilo svet, a to je način ukrašavanja drveta koji uključuje upotrebu sjajnih traka ili metalnih niti koje vise sa grana jelke, stvarajući prekrasan sjajni efekat. Pored traka, dovoljno je staviti samo lampice na drvo koje dodatno naglašavaju efektnost i stvaraju divnu svetlucavu atmosferu.

Sasvim je jasno zašto ove godine kugle neće biti potrebne za najmoderniji bor, a za razliku od uobičajenih, ove godine je preporučljivo preterati u količini lampica i broju traka koje ćete postaviti na grane.
Kao što se da zaključiti, ukoliko već posedujete dovoljno traka i lampica, ove godine možete uštedeti novac tako što neće biti potrebe da kupujete nove ukrase.

Novogodišnja dekoracija Instagram/labatisse.co

 Izvor: StoryBook.hr/ Wanted A.N.