Ukoliko želite da vam sledeća, 2024. godina bude posebno srećna, ne bi bilo loše da ispoštujete određena feng šui "pravila" po kojima određene boje i oblici novogodišnjih ukrasa mogu biti "talični". 

I ne samo to - sama pozicija drveta u stanu je prvi korak za prosperitet na svim poljima, a tek potom sledi izbor i boja ukrasa da bi vam se i ostvarilo sve što želite:

  • Istok (zdravlje i porodica) - Ukrasite plavim ili zelenim bojama, prirodnim predmetima kao što su šišarke, grančice drveća.
  • Jugoistok (novac i obilje) - Ukrasite svetlozelenom, zelenom, plavom ili ljubičastom bojom, koristite prirodne predmete, vodene objekte, kao što su školjke ili korali, voće. 
  • Jug (slava i reputacija) - Ukrasite bojama crvene i zelene ili ljubičaste i koristite jarka svetla, kao i ukrase u obliku ptica kao što su crveni kardinali, feniksi ili paunovi, ptičja gnezda, prirodne objekte kao što su grane ili šišarke, objekte trouglastog oblika, piše redlotusletter.com.
  • Sever (karijera) - Ukrasite zlatnim, srebrnim i/ili plavim bojama i nautičkim predmetima, školjkama, brodovima ili metalnim ukrasima i okruglim oblicima.
  • Centar doma (za ljubav) - Ukrasite zajedno crvenim i zlatnim bojama, kristalima, ogledalima, crvenim ili belim svetlima, a savet je da ukrasi idu u paru.
  • Zapad (kreativnost) - isto kao prethodni primer.
  • Severoistok (za samopouzdanje) - isto kao za sever - zlatno, srebrno.
  • Severozapad (za povezivanje i komunikaciju) - Ukrasite srebrnim ili zlatnim predmetima, kristalima, ogledalima, sjajnim i okruglim predmetima
  • Jugozapad (za ljubav) - 
Ukrasi na jelki mogu doneti sreću.
Pexels/Element5 Digital 

Pročitajte još: 70% SNIŽENI NOVOGODIŠNJI UKRASI KOJI ĆE OPLEMENITI SVAKI DOM: Iskoristite popust na dekoraciju za sto, jelku ili prozor

Ukoliko jednostavno želite od "svega po malo", stručnjaci za feng šui tvrde da je dobro da vaše kuglice budu tirkizne, plave i zelene ili da se prosto držite crveno-zlatnih ukrasa.

Novogodišnje drvce može doneti sreću.
Shutterstock 

Savet je da uvek držite pomorandže kraj novogodišnjeg drvceta jer privlače sreću i smatraju se "prirodnim zlatom", te nije zgoreg probati ukoliko želite više sreće u 2024.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

ANASTASIJA POKAZALA SAVRŠENO SREĐEN DOM: Ovde živi sa dečkom Đorđem, a sad sve spremno za PRAZNIKE! RASKOŠNA JELKA U CENTRU STANA Instagram

Izvor: Wanted J. S.