Recept Gvinet Paltro za najukusnije špagete “Carbonara” načisto je zaludeo ljude širom sveta i širi se internetom brzinom svetlosti. Oni koji vole holivudsku glumicu znaju da je ona i te kako vešta u kuhinji i veoma vodi računa kako se hrani. Trik koji Gvinet primenjuje tokom pripreme jednog od najtraženijih pasta, veoma će vam se dopasti.

Čak iako već godinama pripremate ovo ukusno jelo i znate sve sastojke napamet, evo napomene šta sve za pripremu “Carbonare” koristi Gwyneth Paltrow.

Sastojci

  • 250 g špageta
  • 3 jaja
  • 200 g parmezana
  • 100 g slaninice ili pančete (Gvinet više voli slaninicu)
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • biber i so

Priprema

Gvinet spremanje ovog slasnog jela započinje kuvanjem špageta. U ključalu slanu vodu ubacite svoju omiljenu testeninu i kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.

Dok se testenina kuva, u tiganju na maslinovom ulju, propržite slaninicu dok ne postane hrskava. Tek onda joj dodajte iseckan ili usitnjen beli luk. U posebnu posudu umutite jaja, dodajte parmezan i biber. Kad je testenina kuvana i isceđena ubacite smesu s jajima. Dodajte slaninu sjedinjenu sa belim lukom i sve dobro izmešajte, bez vraćanja na runglu.

Trik Gvinet Paltro – kada umutite jaja i parmezan, smesa će podsećati na kajganu, i to je odlično. Ne zaboravite da sačuvate šoljicu vruće vode u kojoj su se kuvale špagete, napomena je slavne glumice, jer je upravo ovaj dodatak najvažniji za postizanje svilenkaste teksture umaka.