Uvek smo u potrazi za novim i kreativnim receptima, a jedan koji nam je u poslednje vreme zapeo za oko postao je viralan na društvenim mrežama, iako nije nov. Radi se, naime, o salati koju je Dženifer Aniston jela svaki dan za vreme snimanja 'Prijatelja'.

Kortni Koks u intervjuu davne 2010. otkrila je da joj je omiljeni ritual bio zajednički ručak nje, Lize Kudrov i Dženifer Aniston koja je zaslužna za ukusnu salatu koju su jele svaki dan. Internet (ali i mi) pita se koje je to jelo koje nikad ne dosadi, a recept otkrijte u nastavku.

Sastojci (za 4 porcije):

  • 2 šoljice kinoje
  • 4 šoljice vode
  • 1/2 malog, sitno naseckanog crvenog luka
  • 1 šoljice svežeg, fino naseckanog peršuna
  • 1/2 šoljice sveže, sitno naseckane mente
  • ½ šoljice svežeg, naseckanog vlašca
  • ¾ šoljice oljuštenog pistaća
  • 1 naseckan veliki krastavac
  • 2 konzerve leblebije od 400g
  • 1 feta sir
  • 2-3 velika limuna
  • So i biber po želji
Dženifer Aniston.jpeg
Shutterstock 

Priprema:

Skuvajte bulgur, promešajte ga viljuškom i pustite da se ohladi u zdeli u kojoj ćete pripremiti salatu. Kada je ohlađen, dodajte naseckani luk, peršun, mentu, vlasac, krastavac i pistaći, smrvite fetu, dodajte leblebiju, te iscedite limun po želji. Dodajte so i papar, a po želji možete začiniti i maslinovim uljem.