Meri Makartni već godinama priprema recepte za holivudsku elitu, a u svojoj novoj kuvarici 'Feeding Creativity: A Cookbook for Friends and Family' donosi neke od omiljenih jela poznatih glumica i trendseterki.

Među onima koje se izdvajaju kao originalne i tako jednostavne za pripremu su i 'Palačinke Kameron Dijaz' - čuveni desert koji se sprema u rerni, umesto klasično u tiganju, a omiljen je popularnoj glumici.

Pored toga, ovaj dezert se priprema sa voćem i predstavlja kombinaciju klasičnih američkih palačinki i torte od jagoda, što ga čini odličnim doručkom koji se brzo sprema.

Sastojci

  • 2 zrele banane srednje veličine
  • 750 ml biljnog mleka
  • 3 kašičice jabukovog sirćeta
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 360 g brašna
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica cimeta
  • Šaka jagoda ili borovnica
  • Javorov sirup po želji (za preliv)

Koraci

14:06
Korak 1

Priprema pleha

Zagrejte rernu na 200ºC. Pripremite pleh 30x40 cm sa papirom za pečenje da se testo ne bi lepilo za površinu.

14:07
Korak 2

Tečna mesa

Oljuštene banane stavite u činiju srednje veličine i dobro ih izgnječite viljuškom. Dodajte mleko, sirće, maslinovo ulje i ekstrakt vanile.

14:07
Korak 3

Dodajte i...

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i cimet, pa postepeno sipajte tečne sastojke u suvu smesu, neprestano mešajući da dobijete homogenu teksturu. Sve zajedno dobro izmešati.

14:07
Korak 4

Vreme je za pečenje

Smesu za testo sipajte na prethodno pripremljen pleh i ravno ga rasporedite. Po površini rasporedite seckane jagode ili brusnice i pospite sa malo šećera. Pecite 30 minuta, dok testo ne porumeni i ne postane mekano.

14:08
Korak 5

Poslužite uz voće

Izrežite 12 pravougaonika, prelijte javorovim sirupom i ostatkom voća.